Actie: Boek tot 1 augustus jouw voetbalreis met €50 korting. Gebruik de actiecode VROEGBOEK50

Sorry, de wedstrijd die je zoekt kan niet worden gevonden

Voetbalreis Real Madrid – Atlético Madrid: de Madrid Derby!

Informatie voor jouw voetbalreis Real Madrid – Atlético Madrid

Historie
De wedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid staat beter bekend als de Madrid Derby (Derbi madrileño). In de tijd van Franco lag de clubvoorkeur van het regime op Atlético Madrid. Het Europese succes van Real Madrid in de jaren 50 zorgde voor een verschuiving van deze voorkeur. Vandaar dat de Atlético fans tot op de dag van vandaag zingen dat Real het team van de overheid is en de schande van het land (“el equipo del gobierno, la vergüenza del país”). Beide clubs zijn ook in totaal verschillende stadsdelen gevestigd. Santiago Bernabéu ligt vlakbij grote banken en bedrijven, terwijl het Vincente Calderón in het zuiden lag, gevestigd in het deel van de stad waar vooral de working class woont. Kortom een voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid zit vol tegenstellingen en afgunst. De ideale voetbalreis voor de voetballiefhebber die wel van een hete derby houdt!...

Voetbalreis Real Madrid – Atlético Madrid: de Madrid Derby!

Informatie voor jouw voetbalreis Real Madrid – Atlético Madrid

Historie
De wedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid staat beter bekend als de Madrid Derby (Derbi madrileño). In de tijd van Franco lag de clubvoorkeur van het regime op Atlético Madrid. Het Europese succes van Real Madrid in de jaren 50 zorgde voor een verschuiving van deze voorkeur. Vandaar dat de Atlético fans tot op de dag van vandaag zingen dat Real het team van de overheid is en de schande van het land (“el equipo del gobierno, la vergüenza del país”). Beide clubs zijn ook in totaal verschillende stadsdelen gevestigd. Santiago Bernabéu ligt vlakbij grote banken en bedrijven, terwijl het Vincente Calderón in het zuiden lag, gevestigd in het deel van de stad waar vooral de working class woont. Kortom een voetbalwedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid zit vol tegenstellingen en afgunst. De ideale voetbalreis voor de voetballiefhebber die wel van een hete derby houdt!

Deze voetbalwedstrijd
Atlético Madrid is de enige voetbalclub die het Real Madrid en FC Barcelona lastig kan maken in de Primera División. Onder leiding van clubicoon en trainer Diego Simeone werd de club de afgelopen 5 seizoenen vier keer 3de en 1 keer zelfs kampioen. Met een nieuw onderkomen, het Wanda Metropolitano, moet het gat gedicht worden met de andere twee Spaanse topclubs. Deze zomer wist Atlético, ondanks meerdere verleidingen van FC Barcelona, topspelers Griezmann en Ñíguez voor de club te behouden. Real Madrid heeft een echt topteam dat vorig jaar de Champions League won. De verwachting is dus zeker dat Real Madrid deze derby gaat winnen, maar voetbal blijft voetbal en onder Diego Simeone kan het team naar grotere hoogtes stijgen. Geniet van deze voetbalreis in het Santiago Bernabéu.

Eerdere ontmoetingen in de Primera División

02/05/17, 20:45 Real Madrid – Atlético Madrid FT 3 : 0
08/04/17, 16:15 Real Madrid – Atlético Madrid FT 1 : 1
28/05/16, 20:45 Real Madrid – Atlético Madrid FT 6 : 4 n.E.
27/02/16, 16:00 Real Madrid – Atlético Madrid FT 0 : 1
22/04/15, 20:45 Real Madrid – Atlético Madrid FT 1 : 0

Wist je dat..
– De Madrid-derby al 218(!) keer gespeeld is?
– Real Madrid al 109 keer won en Atlético Madrid 55 keer?
– Cristiano Ronaldo all time topscorer is in de Madrid Derby?
– Deze voetbalreis ook te boeken is als deze gespeeld wordt voor de Copa del Rey of Spaanse Supercup

Zitplaatsen bij elkaar

Wedstrijdbescherming

Beste Prijs

Beste Reviews

SGR-Garantie

Thuiswinkel waarborg

Marlies - Support
Marlies - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Onze helpdesk is elke werkdag tot 17.00 uur bereikbaar."