Sorry, de wedstrijd die je zoekt kan niet worden gevonden

Voetbalreis Real Madrid – Atlético Madrid: de Madrid Derby!

Informatie voor jouw voetbalreis Real Madrid – Atlético Madrid

Historie
De wedstrijd tussen Real Madrid en Atlético Madrid staat beter bekend als de Madrid Derby (Derbi madrileño). In de tijd van Franco lag de clubvoorkeur van het regime op Atlético Madrid. Het Europese succes van Real Madrid in de jaren 50 zorgde voor een verschuiving van deze voorkeur. Vandaar dat de Atlético fans tot op de dag van vandaag zingen dat Real het team van de overheid is en de schande van het land (“el equipo del gobierno, la vergüenza del país”). Beide clubs hebben ook een totaal ander imago. Atlético wordt gezien als de club voor de werklieden, dit komt mede doordat het oude stadion (Vincente Calderón) gelegen was in het minder rijke gedeelte van de stad. In tegenstelling tot Atlético wordt Real Madrid juist gezien als de club van de elite. Het stadion (Santiago Bernabéu) is dan ook gelegen in de buurt van grote banken en bedrijven.

Deze voetbalwedstrijd
Atlético Madrid is de enige voetbalclub die het Real Madrid en FC Barcelona lastig kan maken in de Primera División. Onder leiding van de enorm bevlogen trainer (en clubicoon) Diego Simeone werd de club in het seizoen 2013/2014 kampioen. Vorig seizoen werd Atlético Madrid 2de in de competitie achter FC Barcelona, ook won Atlético voor de 3e keer in de clubhistorie de Europa League. Met het aantrekken van Monaco-ster Lemar probeert Atlético dit seizoen haar 11de kampioenschap binnen te slepen. Real Madrid kende tot dusver een bewogen transferperiode, absolute ster van de ploeg Cristiano Ronaldo vertrok namelijk naar Juventus. Daarnaast kende het seizoen 2017/2018 ook ups en downs, Real eindigde namelijk 3e in de competitie maar wonnen wel de Champions League.

Wie de favoriet is voor deze wedstrijd is moeilijk in te schatten. Zowel Real als Atlético hebben een sterke selectie, de vorm van de dag zal bepalen wie als winnaar uit de strijd komt. Één ding is zeker het wordt weer een spektakel. Geniet van uw voetbalreis het Santiago Bernabéu!

Eerdere ontmoetingen
15-08-2018 Real Madrid – Atlético Madrid 2 – 4
08-04-2018 Real Madrid – Atlético Madrid 1 – 1
02-05-2017 Real Madrid – Atlético Madrid 3 – 0
08-04-2017 Real Madrid – Atlético Madrid 1 – 1
28-05-2016 Real Madrid – Atlético Madrid 6 – 4
27-02-2016 Real Madrid – Atlético Madrid 0 – 1

Wist je dat..
– De eerste editie van de Madrid derby werd al in 1906 gespeeld!
– De Madrid-derby al 220(!) keer gespeeld is?
– Real madrid haar laatste 4 wedstrijden tegen Atlético (In het Bernabéu) in competitieverband niet wist te winnen?
– Deze voetbalreis ook te boeken is als deze gespeeld wordt voor de Copa del Rey of Spaanse Supercup?

Wij worden beoordeeld met een 8.8

Marlies - Support
Marlies - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."