Sorry, de wedstrijd die je zoekt kan niet worden gevonden

Voetbalreis Liverpool – Manchester United!

Informatie over jouw voetbalreis Liverpool – Manchester United

Historie
De wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United is waarschijnlijk de meest beruchte derby van het Verenigd Koninkrijk (samen met de ‘Old Firm’). De wedstrijd, ook wel de North West Derby genoemd, wordt al gespeeld sinds het jaar 1894. Toen was de naam Manchester United nog niet in het leven geroepen, United heette toen namelijk nog Newton Heath. Sinds 1894 hebben er vele edities van de North West Derby plaatsgevonden, namelijk 228! In deze 228 wedstrijden is Manchester United het meest succesvol gebleken, de club won namelijk 88 van de 228 wedstrijden terwijl Liverpool 75 keer als winnaar uit de strijd kwam. De speler met de meeste North West Derby’s achter zijn naam is Manchester United icoon Ryan Giggs, hij speelde 48 keer met United tegen Liverpool. De man met de meeste goals in de derby is Steven Gerrard, hij wist in totaal 9 doelpunten te scoren tegen United. Ook George Wall en de Schot Sandy Turnbull wisten dit aantal te bereiken.

Deze voetbalwedstrijd
Deze North West Derby wordt gespeeld op 16 december en belooft, als altijd, een spectaculaire wedstrijd te worden. Ondanks dat Manchester United vaak de bovenliggende partij is geweest in de North West Derby zijn de rollen dit jaar waarschijnlijk omgedraaid. United is namelijk bezig aan een zeer matig seizoen in de Premier League en staat momenteel op een flinke afstand van Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp is juist in vorm, tot nu toe ging er in de competitie nog geen één wedstrijd verloren. Eerder dit seizoen kwamen de twee grootmachten elkaar al tegen in de International Champions Cup. Deze wedstrijd werd met grote cijfers gewonnen door Liverpool, de eindstand was 1-4, Mané, Shaqiri, Sturridge en Ojo waren de doelpuntenmakers. Wil jij de meest verhitte derby van Engeland live meemaken? Stel dan nu jouw voetbalreis samen naar, de North West Derby, Liverpool – Manchester United.

Eerdere ontmoetingen
28-07-2018 Manchester United – Liverpool 1-4
10-03-2018 Manchester United – Liverpool 2-1
14-10-2017 Liverpool – Manchester United 0-0
15-01-2017 Manchester United – Liverpool 1-1
17-10-2016 Liverpool – Manchester United 0-0
17-05-2016 Manchester United – Liverpool 1-1

Wist je dat…
– Manchester United en Liverpool de meest succesvolle clubs in de historie van het Engelse voetbal zijn? Samen wonnen zij 38 landstitels.
– Sir Alex Ferguson in 26 jaar 38 prijzen won met Manchester United?
– Liverpool slechts 2 keer won in de afgelopen 10 ontmoetingen met Manchester United?

Wij worden beoordeeld met een 8.9

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."