Sorry, de wedstrijd die je zoekt kan niet worden gevonden

Voetbalreis Lazio Roma – AS Roma: de Derby della Capitale!

Informatie voor jouw voetbalreis Lazio Roma – AS Roma

Historie
Lazio Roma en AS Roma, vrienden van elkaar worden beide clubs nooit. De wedstrijd staat namelijk beter bekend als de Derby della Capitale. AS Roma is ontstaan uit een fusie van drie Romeinse clubs. Het idee kwam van de fascistische dictator Benito Mussolini , die een sterke club uit Rome wou die de dominantie van de clubs uit Noord-Italië de baas kon zijn. Lazio Roma is opgericht in de wijk Prati, waar vooral de hogere klasse uit Rome woonde. AS Roma ging in haar beginjaren spelen in de working class wijk Testaccio. De rivaliteit tussen beide clubs was geboren en sinds het seizoen 1929-30 spelen ze tegen elkaar. Tijdens de wedstrijd zitten de fanatieke fans (ultras) van Lazio op de Curva Nord en die van AS Roma op de Curva Sud. Deze tijdens voetbalreis in Rome zie je dus topvoetbal uit Serie A maar ook twee fantischte supportersgroepen die hun team hartstochetelijk naar de overwinning schreeuwen.

Deze voetbalwedstrijd
De wedstrijd heeft, met Stefan de Vrij bij Lazio en Kevin Strootman en Rick Karsdorp bij AS Roma, een klein Nederlands tintje. Natuurlijk zijn dit niet de enige toppers die meedoen. AS Roma heeft met captain Daniele de Rossi die, net als de gepensioneerde Totti, al zijn hele leven voor de club speelt. Lazio Roma heeft met Nani, Felipe Anderson en Immobile ook schitterende spelers die bekend staan om hun fluwelen techniek. Tijdens deze derby gaan beide coaches geen spelers sparen, waardoor jij verzekerd bent van een voetbalwedstrijd van een goed niveau met een intense atmosfeer.

Eerdere ontmoetingen in de Serie A
3 April 2016 Lazio 1–4 Roma
4 December 2016 Lazio 0–2 Roma
1 Maart 2017 Lazio 2–0 Roma
4 April 2017 Roma 3–2 Lazio
30 April 2017 Roma 1–3 Lazio

Wist je dat..
– De Derby della Capitale al 184 keer werd gespeeld?
– Lazio 52 keer gewonnen heeft en AS Roma 69 keer?
– De politieke voorkeur van de supporters van Lazio rechts is en die van AS Roma links is?
– Deze voetbalreis ook samen te stellen is als de wedstrijd wordt gespeeld in de Coppa Italia of de Italiaanse Supercup?

Nederlandse voetbalfans belonen ons met een 8.9!

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."