Sorry, de wedstrijd die je zoekt kan niet worden gevonden

Voetbalreis Arsenal – Tottenham Hotspur!

Informatie over jouw voetbalreis Arsenal – Tottenham Hotspur

Historie
De eerste ontmoeting tussen noord-Londense clubs Arsenal en Tottenham (in competitieverband) was op 4 december 1904. Toen stond de wedstrijd nog niet bekend als de North London derby aangezien Arsenal toen nog in het oude stadion speelde genaamd Manor Ground, dit ligt in zuid-oost Londen.
De echte rivaliteit tussen de twee clubs ontstond toen Arsenal verhuisde naar Highbury in 1913, dit stadion lag maar op een paar kilometer afstand van White Hart Lane. De supporters van Arsenal hebben zelfs een eigen feestdag in het leven geroepen namelijk St. Totteringham’s Day. Dit is de dag van het jaar dat Tottenham niet meer boven Arsenal kan eindigen in de competitie, het is eigenlijk gewoon een extra gelegenheid voor Arsenal fans om hun rivalen te irriteren.
Tot op heden heeft de North London derby 181 keer plaatsgevonden. Van deze 181 ontmoetingen won Arsenal er 76, Tottenham won er 56 en de derby bleef 49 keer onbeslist. De laatste jaren zijn de Spurs en de Gunners aan elkaar gewaagd, de laatste 10 wedstrijden tussen de twee clubs werd het 4 keer gelijk en zowel Arsenal als Tottenham won 3 keer.

Deze voetbalwedstrijd
Vorig seizoen eindigde Tottenham boven Arsenal in de Premier League. Arsenal kwam uit op een matige 6de plaats terwijl Tottenham 3de werd achter Manchester City en Manchester United.
Tot nu toe kent Arsenal ook een matige start van het seizoen. Arsenal had wel een moeilijk programma, het speelde haar eerste wedstrijd tegen Manchester City en voor de tweede speelronde stond Chelsea op het programma (beide wedstrijden werden verloren 0-2 en 3-2). Tottenham kende een wat beter begin van de competitie met 9 punten uit 4 wedstrijden en een 0-3 overwinning tegen Manchester United op Old Trafford.
De laatste ontmoeting tussen de twee rivalen uit noord-Londen werd gespeeld op White Hart Lane en eindigde in een 1-0 overwinning voor de Spurs. Arsenal en Tottenham zijn altijd aan elkaar gewaagd wanneer ze tegenover elkaar komen te staan. Wie deze editie van de North London derby gaat winnen is dus moeilijk te zeggen. Heb jij zin in een spannende wedstrijd op topniveau? Stel dan nu jouw voetbalreis naar Arsenal-Tottenham samen en geniet van de stad Londen.

Eerdere ontmoetingen
10-02-2018 Tottenham Hotspur – Arsenal 1-0
18-11-2017 Arsenal – Tottenham Hotspur 2-0
30-04-2017 Tottenham Hotspur – Arsenal 2-0
06-11-2016 Arsenal – Tottenham Hotspur 1-1
05-03-2016 Tottenham Hotspur – Arsenal 2-2
06-11-2015 Arsenal – Tottenham Hotspur 1-1

Wist je dat…
– Emmanuel Adebayor de meeste goals maakte in de North London derby (8)?
– Harry Kane vroeger Arsenal fan was?

Wij worden beoordeeld met een 8.8

Marlies - Support
Marlies - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."