FC Barcelona is gevestigd in Barcelona en is de club om een voetbalweekend naartoe te boeken. FC Barcelona staat bekend om zijn ‘Tiki Taka voetbal’ en sterspelers Lionel Messi en Luis Suarez. Het trio MSN was verantwoordelijk voor 90 goals in de Primera Divísion en 131 goals in elke competitie tijdens het voetbalseizoen 2015/16. Vorig seizoen (2016-2017) is onder meer Luis Suarez topscoorder van Europa geworden met 40 goals in de competitie. FC Barcelona hoort bij een select aantal clubs dat door middel van zijn spel de tegenstander zijn wil kan opleggen. Hierdoor zijn dan ook meerdere clubs genoodzaakt de ‘bus te parkeren’ bij een bezoek aan Camp Nou.

Camp Nou

Een voetbalweekend naar Barcelona wordt geboekt met als hoogtepunt van het weekend een bezoek aan Camp Nou. De club uit het noordoosten van Spanje speelt zijn wedstrijden in het grote Camp Nou waar maar liefst 99.354 mensen kunnen genieten van het snelle positiespel. Het stadion is gelokaliseerd op slechts vijf kilometer van het historische centrum van de stad en is makkelijk bereikbaar via metro.

Verbouwing

Camp Nou wordt in de zomer van 2018 gerenoveerd om het aantal plekken naar 105.000 toeschouwers te vergroten. Tevens wordt hierbij een dak die alle tribunes dekt gerealiseerd. De werkzaamheden staan gepland van 2018 tot en met de zomer van 2022. Hierbij worden de  werkzaamheden gedurende het hele jaar door gerealiseerd. De meest ingrijpende verbouwingen vinden buiten het voetbalseizoen plaats om de overlast voor het voetbal tot een minimum te brengen. De buitenkant van het stadion krijgt enigszins de allure van de Allianz Arena van Bayern München met een verlichte gevel. Hierdoor wordt een toekomstig voetbalweekend naar Barcelona nog specialer.

Bekijk hier de transformatie van Camp Nou.

De stad Barcelona

De Catalaanse club is gevestigd in het noordoosten van Spanje in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. In de stad wonen ongeveer 1,5 miljoen mensen en is na Madrid de grootste stad van Spanje. De stad heeft meerdere bezienswaardigheden en heeft zodoende negen inschrijvingen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Barcelona geniet van een mediterraan klimaat waardoor de gemiddelde temperatuur ongeveer 18 graden bedraagt. Hierdoor is de kans groot dat gedurende het voetbalweekend aan Barcelona in een aangename temperatuur verloopt. Enkele bezienswaardigheden zijn de Sagrada Família, Park Güell en nog veel meer, klik hier voor meer informatie.

Niet voor niets staat er op de tribunes ‘’Mes que un club’’. FC Barcelona is meer dan een club. Bemachtig nu jouw wedstrijdtickets voor FC Barcelona en beleef tijdens jouw voetbalreis naar Barcelona de magie van Camp Nou.

 

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."