Voetbalreis AS Monaco

Wil jij voor jouw voetbalreis naar AS Monaco alles over de club te weten komen? Lees dan snel verder!

AS Monaco is in 1919 is opgericht en heeft vele pieken en dalen gekend. De eerste grote successen van de voetbalclub waren tussen 1960 en 1970. In 1960 won de club zijn eerste prijs en dit was gelijk de dubbel, zowel de Franse Beker als het Franse Landskampioenschap. De jaren die hierna volgden won de voetbalclub slechts nog één prijs in de vorm van de beker in 1963. De zestiger jaren werden afgesloten met een dieptepunt, omdat de Monegaskische club degradeerde naar de Ligue 2 van Frankrijk.

De komst van Wenger, 1987-1995

In het seizoen 1987/1988 werd Arsène Wenger aangesteld als hoofdcoach van AS Monaco. In het eerste seizoen van de Fransman als hoofdverantwoordelijke werd de club uit het Monaco kampioen van de Ligue 1. De jaren die hierop volgden bestonden uit het bijna winnen van prijzen door onder andere een tweede en een derde plek te behalen in de competitie. Wat Wenger wel lukte in de seizoenen die hij hoofdcoach was, was het geven van continuïteit aan het goede spel van de voetbalclub.

De periode na Wenger, 1995-2005

De jaren na het vertrek van  Arsène Wenger bleef AS Monaco een topploeg in de Ligue 1. Zo won de Monegaskische club het landskampioenschap in 1997 en 2000. Verdere successen bestonden uit het winnen van de Super Cup in eigen land, het winnen van de Coupe de France (Franse Beker) en het behalen van de Champions League finale in 2004. In de Champions League finale van 2004 stond AS Monaco tegenover het FC Porto van José Mourinho en verloor deze met 0-3.

Neerwaartse spiraal, 2005-2012

In deze periode ging het bergafwaarts met AS Monaco. Er werd niet meer meegedaan om prijzen en het voetbal liet ook te wensen over. De grootste deceptie kwam in 2011, toen de voetbalclub degradeerde naar de Ligue 2 na een uitermate spannend seizoen. Op deze laatste speeldag kon de nummer 10 van de Ligue 1 zelfs nog degraderen. Het moest winnen op de laatste speeldag om lijfsbehoud veilig te stellen. Op deze laatste speeldag moest het tegen de toen nummer drie van Frankrijk, Olympique Lyon, maar verloor. De degradatie van de club betekende een eind aan een periode van 34 jaar waarin de voetbalclub uit Frankrijk op het hoogste niveau actief was.

Verandering, 2012-heden

De grote verandering vond plaats door de komst van een Russische Miljardair Dmitry Rybolovlev. In eerste instantie wees AS Monaco de overname van de Rus af, omdat het dacht op eigen kracht terug te komen op het hoogste niveau van Frankrijk. Dit bleek echter anders te lopen dan de club dacht, het stond tijdens de winterstop laatste in de Ligue 2 toen de Rus nogmaals informeerde ging de club overstag en accepteerde de overname.

De komst van de Miljardair stond in het teken van ‘grote’ transfers om de selectie van AS Monaco te versterken.  Het plan van de Rus was om de club volgend seizoen direct te promoveren naar de Ligue 1. Om dit te bewerkstelligen brak de Monegaskische club het transferrecord in de Ligue 2 door het aantrekken van Lucas Ocampos voor 11,5 miljoen euro van River Plate. Het plan werkte en in het voetbalseizoen van 2012/2013 promoveerde AS Monaco terug naar het hoogste niveau in Frankrijk.

Het volgende doel van Rybolovlev was om AS Monaco mee te laten strijden met de top van Europa. Wat volgde waren enkele grote transfers, zo kwamen Radamel Falcao, James Rodríguez en João Moutinho voor een gecombineerd bedrag van 130 miljoen euro naar Monaco. Tot op heden is het doel om mee te spelen om de grote prijzen van Europa nog niet gelukt.

Voetbalreis naar Monaco

Het Prinsdom Monaco is een klein landje gevestigd in het zuiden van Europa. Hoewel het land in Europa ligt is het geen lid van de Europese Unie. Monaco staat bekend als een badplaats voor de rijken, een belastingparadijs en de speelstad van AS Monaco. Er zijn meerdere bezienswaardigheden in Monaco, zo zijn het Prinselijk Paleis, de kathedraal van Monaco en de haven van Monaco enkele voorbeelden. Het land heeft een aangenaam mediterraan klimaat, waardoor het gehele jaar prima vertoeven is. Dit maakt Monaco een uitermate geschikte bestemming voor een voetbalreis.

Marlies - Support
Marlies - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."