Wat zijn de belangrijkste tips voor een wedstrijdbezoek aan Liverpool?

De belangrijkste tips voor voetbalreizen naar Liverpool zijn: vliegen van en naar Manchester, doe een biertje voor de wedstrijd in het centrum en breng na de wedstrijd een bezoekje aan Goodison Park.

1. Vliegen naar Manchester voordeliger

Op het vliegveld van Liverpool, het John Lennon Airport, landen alleen vluchten van EasyJet vanuit Amsterdam. Dit zijn echter relatief duurdere vluchten (hangt ook af van de periode). Op Manchester Airport gaan vluchten van RyanAir vanaf Brussel Charleroi en Eindhoven en die zijn doorgaans een stuk goedkoper. Een treinkaartje van Manchester Airport van Liverpool Lime Street kost omgerekend €8 (enkele reis) en duurt maar een uurtje. Check dus van te voren goed of de directe verbinding van Amsterdam naar en van Liverpool goedkoper is.

Tip: Bij het samenstellen van jouw voetbalreis krijg je automatisch de meest voordelige vluchten

Manchester-airport

2. Doe een biertje voor de wedstrijd in het centrum

Liverpool heeft een erg gezellig centrum. Met name het RopeWalks gebied, waar je talloze pubs, clubs en restaurants vindt. Vanaf de RopeWalks is het ook maar 5 minuutjes lopen naar St Johns Lane, waar er voor de wedstrijd af en aan bussen rijden die je naar Anfield brengen. Onze tip is daarom om voor de wedstrijd een biertje te drinken in het centrum, omdat het gebied rond Anfield niet heel veel pubs heeft. De paar pubs die daar wel zitten, zitten al uren voor de wedstrijd bommetje vol met uitzinnige fans. Als je dus gek bent op totale gekte voor de wedstrijd is het wel een aanrader, maar reken erop dat het aardig lang kan duren voor je biertje komt.

Ropewalks Liverpool

3. Breng na de wedstrijd een bezoekje aan Goodison Park

Vanaf Anfield is het slechts 15 minuten lopen naar het Goodison Park van stadsrivaal Everton. Voor de liefhebber van stadions, is het dus een aanrader om na een wedstrijd van Liverpool nog even een bezoekje te brengen aan Goodison Park.

Hoe kom ik van Anfield naar Goodison Park?

Begin: Anfield Rd, Liverpool L4 0TH, Verenigd Koninkrijk

Stap 1: Ga in zuidwestelijke richting op Tinsley St naar Walton Breck Rd/de A5089 233 vt

Stap 2: Sla rechtsaf naar Walton Breck Rd/de A5089 0,2 mijl

Stap 3: Sla rechtsaf naar Sleepers Hill 0,1 mijl

Stap 4: Sla linksaf naar Anfield Rd 223 vt

Stap 5: Sla rechtsaf naar Walton Ln 0,3 mijl

Stap 6: Sla linksaf naar Spellow Ln 220 vt

Stap 7: Sla rechtsaf naar Goodison Rd, Je vindt je bestemming rechts 0,1 mijl

Eind: Goodison Park, Liverpool, Verenigd Koninkrijk

4. Kies voor een ticket op The Kop

De meeste sfeer komt uit de korte zijde rechts van de hoofdtribune, in de volksmond ook wel ‘The Kop’ genoemd. Hier staan de fanatiekere Liverpool supporters, die de hele wedstrijd zingen om hun favoriete club een steuntje in de rug te geven. Voor de voetbalfan die zich echt een Liverpool fan wil voelen is het dus een absolute aanrader om op deze tribune plaats te nemen. Het is minder voor fans die slecht ter been zijn omdat de meeste Liverpool fans 90 minuten lang staan.

The-Kop-Liverpool

5. Doe een stadionrondleiding op Anfield

Tijdens een stadionrondleiding op Anfield krijg je inside informatie over de club en toegang tot de kleedkamer waar spelers als Steven Gerrard en Nederlander Dirk Kuyt. Je kunt een rondleiding in het stadion gemakkelijk als extra toevoegen bij alle Liverpool voetbalreizen.

Kleedkamer Liverpool

Meer tips voor voetbalreizen naar Liverpool? Bekijk dan de informatie op onze Liverpool clubpagina.