CORONA-UPDATE: bekijk wat de gevolgen zijn voor de voetbalwedstrijden en ons aanbod.

No matches found

You searched for: | Everton FC

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."

Voetbalreizen Everton | Incl. Tickets, Hotel & Vlucht

Beleef de Premier League bij de club waar onder meer Johnny Heitinga, Andy van der Meyde, Sander Westerveld, Royston Drenthe, Wayne Rooney en Gary Lineker hun sporen verdienden. Ervaar de passie aan de Mersey met een voetbalreis naar Everton in Liverpool. Negen keer behaalde de club in het blauw-wit het landskampioenschap en eenmaal behaalde zij de Europacup 2. Lees voordat je op voetbalreis naar Everton gaat eerst even onze reisgids zodat je goed voorbereid van huis gaat!
Everton logo

Inhoudsopgave voetbalreisgids Everton FC

1. Alles over Everton FC

2. Jouw bezoek aan Goodison Park

3. Tips voor jouw bezoek aan de stad Liverpool

4. Tips voor jouw vlucht, wedstrijdtickets en hotel

5. Tickets & Voetbalreizen Everton

1. Alles over Everton FC

Everton is de blauwe helft van de stad Liverpool en één van de toppers van het Engelse voetbal. The Toffees, zoals Everton ook wel genoemd wordt, spelen hun wedstrijden in de moeder aller stadions: Goodison Park. Goodison Park werd in 1892 gebouwd en was het eerste grote voetbalstadion wat in Engeland werd gebouwd. Lees hieronder meer over de club uit Liverpool en haar historie!

1.1 Historie Everton FC
Everton FC is opgericht in het jaar 1878. De club werd opgericht door ‘St. Domingo Church Sunday School’. Vandaar dat de club ook niet direct onder de naam Everton werd opgericht maar onder de naam St. Domingo’s FC. De club hield deze naam echter maar 2 jaar, in 1880 werd de club namelijk vernoemd naar een district in Liverpool genaamd Everton.

St. Domingo's FC

Foto: St. Domingo’s FC

Everton groeide al snel uit tot één van de grootse clubs van Engeland in die tijd. Everton was dan ook een van de 12 oprichters van de Football League (de eerste professionele voetbalcompetitie ter wereld) in 1888. De andere clubs die betrokken waren bij de oprichting van de Football League waren: Aston Villa, Derby County, Burnley, Accrington, Preston North End, Wolverhampton, West Bromwich Albion, Blackburn Rovers Bolton Wanderers, Stoke City en Notts County.

Het eerste succes kwam voor Everton al vrij snel, in 1891 mochten The Toffees zich namelijk voor de eerste keer kampioen van Engeland noemen. Naast indruk te maken in de competitie deed Everton het ook in de beker niet slecht. In 1893 belandde Everton in de finale van de FA Cup tegen Wolverhampton Wanderers, De wedstrijd werd tot grote teleurstelling van fans en spelers helaas verloren met 1-0.

Dixie Dean Everton

Foto: topschutter ‘Dixie’ Dean

Everton kende vervolgens jaren met ups en downs. De club uit Liverpool won in het seizoen 1905-06 voor de eerste keer de FA Cup en eindigde maar liefst 5 keer op de 2e plaats maar wist in 1915 dan toch haar tweede landskampioenschap binnen te slepen. Everton stond daarna weer lange tijd droog wat betreft het pakken van prijzen. Het tij werd echter gekeerd toen William Ralph Dean, beter bekend als ‘Dixie’ Dean, werd aangetrokken. De Engelse topschutter kwam in 1925 over van Tranmere Rovers en wist al snel het verschil te maken bij de Toffees. Dixie Dean scoorde in 1929 namelijk maar liefst 60 goals in de competitie en hielp Everton zo aan hun langverwachte derde landskampioenschap. Tot op de dag van vandaag staat het record van Dixie Dean, niemand wist tot nu toe meer dan 60 goals in slechts een seizoen te scoren.

Dixie Dean bleek echter geen ‘one season wonder’ te zijn (zoals ze dat in Engeland noemen). De spits bleef namelijk goed presteren en produceerde ook in de jaren erop veel goals. Dit zorgde er mede voor dat Everton haar vierde landskampioenschap binnenhaalde in het seizoen 1931-32. Ook volgde meer bekersucces, in 1933 wist Everton namelijk weer eens de FA Cup te winnen. Dixie Dean verliet Everton na een periode van 12 jaar waarin hij 399 wedstrijden speelde en 349 goals scoorde, hiermee werd hij clubtopscorer aller tijden bij Everton.

Vlak nadat Everton haar vijfde landskampioenschap won, in het jaar 1939, brak de 2e wereldoorlog uit. In deze periode werd de nationale competitie gestaakt en werden er alleen lokale toernooien gespeeld. In de jaren na de 2e wereldoorlog had Everton het zwaar, ze wisten het niveau van voor de oorlog niet voort te zetten. Pas in 1963 onder manager Harry Gatterick wist Everton weer succes te boeken, de club eindigde weer eens op de eerste plaats in de competitie. Ook wist Everton weer succesvol te zijn in de FA Cup, in 1966 mochten The Toffees de beker voor de derde keer omhoog houden.

Harry Catterick FA Cup

Foto: Harry Catterick met de FA Cup in 1966

Ondanks dat Everton ook in het seizoen 1969-70 bovenaan eindigde in de competitie begon aartsrivaal Liverpool de competitie te domineren. De laatste grote successen van Everton werden in de jaren 80 en 90 behaald. Everton won haar laatste prijs tot op heden in 1995 toen zij de FA Cup wisten te winnen. In totaal won Everton 9 landskampioenschappen, 5 FA Cups, 1 keer de Europacup II en 9 keer de Engelse supercup.

1.2 Nederlanders bij Everton FC
In totaal hebben er 7 Nederlanders bij Everton onder contract gestaan. De meest opvallende Nederlanders die bij Everton speelden waren waarschijnlijk Andy van der Meijde en Royston Drenthe. Naast deze twee (toch wel bijzondere figuren) speelden ook Sander Westerveld, Raymond Atteveld, John Heitinga, Maarten Stekelenburg en als laatste Davy Klaassen bij de Toffees. De Nederlander die de meeste wedstrijden voor Everton speelde was centrale verdediger en ex-Ajacied John Heitinga, hij speelde tussen 2009 en 2014 115 wedstrijden voor Everton. Hieronder zie je een overzicht van alle Nederlanders die in dienst van Everton stonden.

1. Raymond Atteveld (1989-1992)
2. Andy van der Meijde (2005-2009)
3. Sander Westerveld (2006-2007)
4. John Heitinga (2009-2014)
5. Royston Drenthe (2011-2012)
6. Maarten Stekelenburg (2016- heden)
7. Davy Klaassen (2017-2018)

Royston Drenthe Everton

Foto: Royston Drenthe in zijn tijd bij Everton

1.3 De Supporters
Over heel de wereld zijn supporters van Everton te vinden. Er zijn tientallen officiële supportersgroepen gevestigd over de hele wereld, je kunt het je zo gek niet bedenken. Er zijn bijvoorbeeld supportersgroepen gevestigd in IJsland, midden-Rusland, Saudi-Arabië, Mozambique en nog veel meer plaatsen waar je het zeker niet zou verwachten. Het is dus duidelijk dat Everton een grote achterban heeft.

1.4 De huidige selectie
Everton heeft, zoals de meeste Engelse clubs, een behoorlijk brede selectie. De Toffees beschikken momenteel over 4 keepers, 10 verdedigers, 8 middenvelders en 7 aanvallers. In de afgelopen transferperiode zijn er ook de nodige veranderingen in de selectie geweest. Onder leiding van de nieuwe technisch directeur, Marcel Brands, zijn er deze zomer veel nieuwe spelers gekocht. De grootste zomertransfers waren Richarlison, Yerry Mina en Lucas Digne. De Braziliaan Richarlison kwam voor bijna 40 miljoen over van Watford, Yerry Mina en Lucas Digne werden beiden overgenomen van FC Barcelona voor een totaalbedrag van ongeveer 50 miljoen. De huidige selectie heeft op dit moment een geschatte marktwaarde van meer dan 400 miljoen euro. Hieronder staat een overzicht van de complete selectie.
Selectie Everton FC

2. Jouw bezoek aan Goodison Park

De thuishaven van Everton is Goodison Park. Het stadion ligt eigenlijk vlak naast het stadion van aartsrivaal Liverpool FC, Anfield. Goodison Park ligt aan de gelijknamige weg Goodison Road. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 40.000 toeschouwers. Goodison Park was één van de eerste echte grote voetbalstadions in Engeland en Groot Britannie, alleen in Schotland waren ze nog eerder met het bouwen van moderne voetbalstadions.
Goodison Park

2.1 Historie van Goodison Park
Goodison Park opende haar deuren op 24 augustus 1892. Het stadion beschikte destijds over 3 tribunes, die elk plek hadden voor zo’n 4000 toeschouwers. De eerste wedstrijd werd al kort na de opening gespeeld op 2 september tegen Bolton Wanderers, het eindige in een 4-2 overwinning voor Everton. De club uit Liverpool was op dat moment één van de rijkste en meest succesvolle clubs van Engeland. Goodison Park was ook het eerste stadion in de competitie dat koninklijk bezoek kreeg, in 1913 kwamen Queen Mary en George V op bezoek in het stadion.
Rond de eeuwwisseling begon Goodison Park steeds meer te lijken op voetbalstadion zoals we dat nu kennen. In 1907 begon men het stadion weer te verbouwen, er kwam een dubbele tribune (tribune met 2 verdiepingen). Vervolgens werd er in 1909 weer een nieuwe tribune neergezet, en zo bleef het stadion door de jaren heen groeien. Eind jaren 90 werden de laatste grote aanpassingen aan het stadion verricht.

2.2 Ticketcategorieën van Goodison Park
Goodison Park heeft slechts 2 Ticketcategorieën. Categorie 2 zit standaard inbegrepen bij onze voetbalreizen naar Everton. Het is uiteraard ook mogelijk om van categorie te wisselen, dit bepaal je zelf tijdens het samenstellen van jouw voetbalreis naar Everton.
Goodison Park

2.3 Bereikbaarheid van Goodison Park
Goodison Park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De vervoersmiddelen die jou het snelst naar Goodison Park brengen zijn de trein en de bus. Ook is het natuurlijk mogelijk om met de taxi of auto het stadion bereiken, dit is alleen niet ideaal vanwege de drukte en hoge kosten.

Bus:
Je kunt met de bus gemakkelijk van het centrum van Liverpool naar Goodison Park afreizen. Er zijn redelijk veel buslijnen die de rit tussen het centrum van de stad en Goodison Park maken. De bussen die je kunt nemen zijn: 310, 345, 19, 20, 21. Het station waarvandaan al deze bussen vertrekken is Queen Square Bus Station. Een ticket voor de bus kost ongeveer tussen de €1 en €3.

Trein:
Daarnaast kun je ook de trein richting het stadion pakken. Het dichtstbijzijnde treinstation is Kirkdale Station, dit station ligt aan Marsh Street wat op ongeveer 15 minuten loopafstand van Goodison Park ligt.

Taxi:
Natuurlijk kun je ook met de taxi naar Goodison Park. Dit is de duurste, maar ook de snelste vervoersoptie. De Taxi brengt je binnen 4 minuten van Liverpool Central Station naar Goodison Park, deze rit kost echter wel €11 – €14.

2.4 Binnenkomen in Goodison Park
Goodison Park

2.5 Eten en drinken halen in Goodison Park
In Goodison Park kun je eten en drinken halen bij één van de vele kraampjes die door het stadion verspreid zijn. Het assortiment bestaat, zoals in de meeste voetbalstadions, voornamelijk uit frisdrank, bier en snacks voor tijdens de wedstrijd. Het eten en drinken dat je kunt halen is wel redelijk goedkoop wanneer je het vergelijkt met andere Engelse voetbalstadion. Er zijn verschillende ‘meal deals’, je kunt bijvoorbeeld een pie (engels hartig taartje) en een pint halen voor iets minder dan 6 pond. Let wel op, vanaf 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd wordt er geen bier meer geschonken.

2.6 Hoe is de sfeer op Goodison Park?
De sfeer op Goodison Park is vaak geweldig. ‘The Evertonians’, zoals de Everton fans zichzelf noemen staan echt bekend als 12de man. De supporters van Everton behoren tot de fanatiekste van Engeland, de fans zingen tijdens de wedstrijd constant liedjes en zorgen ervoor dat het stadion iedere week weer uitverkocht is.
De sfeer is vooral fantastisch (let op: ook enigszins vijandelijk) wanneer Manchester United of aartsrivaal Liverpool op bezoek komt.
Fans Everton

2.7 Waar kan ik een biertje drinken in de buurt van Goodison Park.
Er zijn een aantal pubs waar de fans van Everton graag naar toe gaan. Hieronder geven wij een top 3 van pubs waar je een lekker biertje kan drinken en alvast wat liedjes kan oefenen voor tijdens de wedstrijd.

1. The Winslow Hotel – The Peoples Pub
The Winslow Hotel

2. The Brick
The Brick pub

3. The Spellow
The Spellow pub

3. Bezienswaardigheden in Liverpool

De stad Liverpool ligt in het noordwesten van Engeland, de stad ligt aan de rivier de Mersey en heeft tussen de 400-en 500 duizend inwoners. Liverpool staat bij veel mensen bekend om haar voetbalclubs, Everton en Liverpool FC, er is echter veel meer te doen in deze grote Engelse stad. Lees hieronder verder over wat de leukste bezienswaardigheden in Liverpool zijn en wat de beste tijd is om Liverpool te bezoeken.

3.1 Wat is de beste periode om naar Liverpool af te reizen?
We kunnen gerust zeggen dat je voor het lekkere weer geen reis naar Liverpool hoeft te boeken. Het is er namelijk het hele jaar op zijn zachtst gezegd niet zulk lekker weer, zelfs midden in de zomer valt er gemiddeld 15 dagen per maand regen!
Ondanks het slechte weer is Liverpool wel een onwijs leuke stad om naar toe te gaan. Liverpool heeft namelijk enorm veel evenementen en attracties die je kunt bezoeken tijdens jouw voetbalreis. Zo kun je ’s winters bijvoorbeeld naar de, typisch Engelse, kerstmarkt en in augustus kun je naar verschillende evenementen rondom ‘Beatleweek’ bezoeken.

3.2 Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Liverpool?
Zoals hiervoor al is gezegd kent de stad Liverpool erg veel leuke tours en attracties die je kunt bezoeken. Hieronder geven we je een top 4 van bezienswaardigheden die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw voetbalreis naar Liverpool.

1. The Beatles Story
The-Beatles-Story
Tijdens deze attractie kom je alles te weten over het leven van de Beatles. Je wordt meegenomen in het verhaal van 4 jongens uit Liverpool die uitgroeiden tot wereldsterren in de muziekindustrie. Gedurende de tour krijg je speciale tentoonstellingen en exclusieve foto’s van de Beatles te zien, wanneer je een groot Beatles fan of muziekliefhebber bent moet je deze attractie zeker bezoeken tijdens jouw voetbalreis.

2. St. George’s Hall
St. George's Hall
Wie van mooie architectuur houdt moet zeker een kijkje gaan nemen bij St. George’s Hall. Het gebouw werd vroeger gebruikt voor muziek festivals en als rechtbank. In 2007 is St. George’s Hall voor ongeveer 26 miljoen euro compleet gerestaureerd. Tegenwoordig worden er in het gebouw veel tentoonstellingen en evenementen gehouden, ook kun je een tour nemen om het mooie interieur te bekijken.

3. The Cavern Club
The Cavern Club
The Cavern Club is één van de meest belangrijke plekken voor de Engelse popmuziek. De club is in 1957 opgericht en sindsdien zijn er vele Engelse popmuzikanten groot geworden door deze club. De bekendste band die hier groot is geworden is uiteraard The Beatles. Tegenwoordig wordt er nog steeds veel live muziek gespeeld. Dus ben je een muziekliefhebber? Dan mag deze bestemming zeker niet ontbreken tijdens jouw voetbalreis naar Liverpool.

4. The Albert Dock
Albert-Dock-Liverpool
The Albert Dock is één van de meest bezochte toeristische plekken van heel Engeland en bestaat al sinds 1839. Tegenwoordig zijn er veel cafés, museums en hotels in de haven te vinden. Ook kun je er lekker uiteten, er zit bijvoorbeeld een Italiaans restaurant en een restaurant met een piraten thema. Verder kun je veel leren over de historie van de haven in het maritieme museum, en mocht dat je niet interesseren zijn er nog vele andere musea en attracties waar je een kijkje kunt nemen.

3.3 Wat zijn goede restaurants in Liverpool?
Weet jij nog niet waar je lekker kunt eten in Liverpool? Wij helpen je op weg en geven je hieronder een top 5 van restaurants waar je heerlijk kunt eten.

1. Festival Food and Drink (grill, goede prijs/kwaliteitsverhouding)
Festival Food and Drink Restaurant

Cowshed (barbecue, grill, steakhouse, goede prijs/kwaliteitsverhouding)
Cowshed restaurant

3. Lunya (Catalaans, goede prijs/kwaliteitsverhouding)
Lunya restaurant

4. Panoramic 34 (Europees, Brits, Mediterraan, prijzig)
Panoramic-34-Liverpool

3.4 Vanaf welke vliegvelden is Liverpool het best bereikbaar?
Wanneer je een voetbalreis naar Liverpool maakt kun je op 2 vliegvelden vliegen. Je kunt namelijk naar het vliegveld in Manchester en het vliegveld in Liverpool vliegen. Vanuit Nederland gaan er alleen directe vluchten richting Liverpool vanuit Amsterdam.

Vanaf het John Lennon Airport in Liverpool doe je er ongeveer een half uur over om in het centrum van Liverpool te komen. Er rijden Bussen en een trein vanaf het vliegveld richting het stadscentrum.
De buslijnen die je kunt nemen zijn: 80A, 81, 81A, 82A, 86A, 89 en 500.

Vanaf Manchester Airport ben je ongeveer een uur onderweg naar het centrum van Liverpool. Er zijn verschillende openbaar vervoeropties die je kunt nemen. Je kunt het beste met de trein of bus reizen, aangezien dit het snelst is. Wanneer je met de bus gaat moet je de bus van National Express hebben, wanneer je met de trein reist moet je de Arriva Traines Wales of de Transpennine Express pakken.

4. Tips voor jouw hotel, vlucht en stadiontickets

Weet je nog niet in welk hotel je wilt verblijven of op welke plek in het stadion je wilt zitten? Wij geven je hieronder een aantal tips om je op weg te helpen. Mocht je nog vragen hebben dan adviseren wij je graag telefonisch!

4.1 Wat zijn de beste hotels voor mijn verblijf in Liverpool?
1. Heywood House Hotel, Liverpool City Centre (dichtbij centrum)
Heywood House Hotel

2. The Devonshire House Hotel (voordelig)(dichtbij centrum)
The-Devonshire-House

The Liner Hotel (voordelig)
The Liner Hotel

4.2 Wat zijn de meest voordelige vluchten naar Liverpool
Iedere dag veranderen de luchtvaartmaatschappijen de prijzen van hun vluchten, daarom is het niet mogelijk om een exacte prijs te geven voor een vlucht naar Liverpool. De goedkoopste vliegroutes zijn meestal:

Schiphol (AMS) – Manchester Airport (MAN)
Schiphol (AMS) – Liverpool John Lennon Airport (LPL)
South Charleroi Airport – Manchester Airport (MAN)

Bij jouw voetbalreis naar Liverpool krijg je altijd het voordeligste vliegticket.

4.3 Welke stadiontickets kan ik het beste kiezen in Goodison Park
Categorie 1:
Goodison Park Categorie 1

Categorie 2:
Goodison Park Categorie 2

5. Tickets & Voetbalreizen Everton

In het bezit van tickets Everton? Dan ga je kijken naar voetbal van het hoogste niveau en genieten van een unieke wedstrijd in de Premier League! Bij Equipo Voetbalreizen zitten de tickets Everton inbegrepen in de complete voetbalreis, bestaande uit: vlucht, hotel en tickets. Kan je niet wachten om een weekend naar Liverpool te gaan en zit je graag bovenop het veld om jouw favoriete voetbalspelers te aanschouwen? Boek dan die voetbalreis naar Everton!

Bregje - Support
Bregje - Support
"Heb je vragen over je ticket, hotel, vlucht of iets anders? Wij helpen je graag verder met onze helpdesk."