7 tips om je portie voetbal binnen te krijgen tijdens de coronacrisis

Wat te doen nu er geen voetbal is? Nu alle Europese wedstrijden zijn afgelast vanwege het coronavirus zitten miljoenen voetballiefhebbers met hun handen in het haar. Hoelang kunnen we geen voetbal kijken? En wat moeten we nu doen om toch onze portie voetbal binnen te krijgen? Equipo Voetbalreizen geeft 7 tips om de voetballoze periode door te komen.

wat te doen nu er geen voetbal is door corona crisis

1. Doe mee aan de #StayAtHomeChallenge

De laatste dagen duiken er op social media verschillende challenges op. Matthijs de Ligt was een van de eerste die meedeed met de uitdaging om zo vaak mogelijk hoog te houden met een wc-rol. Nadat hij zijn handen waste (heel belangrijk!), lukte het hem 25 keer. Hoe vaak lukt het jou? Ren snel naar de winkel voor de laatste wc-rol en deel je video met de hastag #StayAtHomeChallenge.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#StayAtHomeChallenge 🏡🤹‍♂️⚽️ @mdeligt_

Een bericht gedeeld door 433 (@433) op

2. Kijk historische wedstrijden van je favoriete club

Geen voetbal, wat nu? Live voetbal kijken op televisie of vanuit het stadion is natuurlijk het allermooiste, maar nu dat even niet kan, moeten we putten uit beelden uit het verleden. Gelukkig staat er genoeg online. Via websites als Footballia.net kun je oude wedstrijden in zijn geheel terugkijken. Duik in het archief van jouw favoriete club en kies een historisch duel uit om terug te zien. Wat denk je van de spectaculaire Champions League-finale tussen AC Milan en en Liverpool in 2005 of La Remontada van Barcelona tegen Paris Saint-Germain in 2017?

Lionel Messi

3. Geniet van de mooiste acties van Ronaldinho

Het is één van de favoriete bezigheden van René van der Gijp: lekker hangen op de bank en genieten van de compilaties van voetballers op YouTube. De skills van balgoochelaars als Ronaldinho worden nooit oud en ook van huidige toppers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is meer dan genoeg beeldmateriaal met mooie acties en doelpunten te zien. Voor je het weet zit je urenlang op YouTube en heb je je dag weer gevuld met voetbal.

4. Leer van voetbaldocumentaires

Op Netflix is een grote lading aan voetbaldocumentaires te vinden. Docu’s die goed scoren zijn bijvoorbeeld die over Sunderland en Juventus, waarin je een kijkje achter de schermen krijgt bij deze clubs. In ‘Sunderland Til I Die’ krijg je een beeld van de keerzijde van het voetbal in Engeland. De club Sunderland wordt één seizoen lang gevolgd tijdens hun strijd terug om te keren naar de Premier League. De fans zijn boos, het geld is op en de druk is hoog. Een ideale cocktail voor een serie over een voetbalclub.

Andere aanraders zijn ‘Barça Dreams’, over FC Barcelona, en ‘El Corazon de Sergio Ramos’ (‘Het hart van Sergio Ramos’) op Amazone Prime, over het leven van de verdediger van Real Madrid.

Sunderland Til I Die

5. SPEEL VOETBALGAMES: FIFA EN FOOTBALL MANAGER

De servers van FIFA zullen de komende tijd zwaar belast worden. Door het thuiszitten kunnen gamers overuren maken, want wedstrijden in het videospel worden nooit afgelast. Gelukkig loop je geen kans op besmetting op het coronavirus, want je kan online spelen en op afstand je vrienden uitdagen. Pas wel op met het doorgeven van de controller aan anderen. Eerst goed ontsmetten!

Als je je liever bezighoudt met het managen van een club, is Football Manager het ideale spel voor jou. Hierin kun je zeer gedetailleerd te werk gaan en jouw club naar successen leiden met goede aankopen en de juiste tactiek. Speel bijvoorbeeld in de Premier League en kijk of je Liverpool eerder kampioen kan maken dan Jürgen Klopp.

FIFA 2020

6. Lees voetbalboeken

Wanneer je vierkante ogen hebt gekregen van al dat voetbal kijken en FIFA spelen, kun je daarna door het lezen van boeken en tijdschriften alsnog aan je dagelijkse portie voetbal komen. Tijdschriften als Voetbal International, ELF Voetbal en Staantribune laten zich niet tegenhouden door het coronavirus. Daarnaast kun je putten uit een grote lijst met voetbalboeken.

De bestsellers van Michel van Egmond (‘Gijp’, ‘Kieft’ en ‘Topshow’) zijn zeker aanraders, maar er zijn meer goede Nederlandse voetbalboeken uitgekomen de laatste tijd. Een aanrader is bijvoorbeeld ‘Heart of a Lion’ van Simon Zwartkuis over Memphis Depay. Door het lezen over zijn moeilijke jeugd krijg je een ander beeld van de ster van het Nederlands elftal en leer je zijn persoonlijkheid beter begrijpen. Andere tips zijn het boek van Marcel van Roosmalen over Theo Janssen, ‘Mijn verhaal’ over Johan Cruijff en ‘Basta’, de biografie van Marco van Basten, geschreven door Edwin Schoon.

Memphis

7. Denk na over je volgende voetbalreis

Voorlopig kun je helaas geen wedstrijden bezoeken, maar de stadions in Londen, Madrid en Milaan zullen op een gegeven moment weer open gaan. Wanneer dat zo is, helpen we je graag om het voetbal weer volop te beleven. Denk dus ook na over de bestemming van jouw volgende voetbalreis. Wanneer de bal weer rolt, zorgen wij dat jij erbij bent.

Lees hier wat je kan beleven tijdens een voetbalreis naar Barcelona.

Camp Nou