Met het sensationele kampioenschap van Leicester City nog op het netvlies gebrand, staat het nieuwe voetbalseizoen in Engeland alweer bijna voor de deur. Kan vorig seizoen overtroffen worden? Ja, dat kan zeker… Zo vlak voor de start van het seizoen is er nog geen duidelijke titelfavoriet, de Engelse topclubs roeren zich al aardig op de transfermarkt en ook de ‘kleintjes’ zitten niet stil. Verheug jij je al op de interviews met Zlatan? En krijgen we dit seizoen weer een verrassing van formaat, of komt de kampioen ‘gewoon’ uit Manchester?

Mourinho vs. Guardiola
Over Manchester gesproken, dan denken de voetballiefhebbers gelijk aan dé clash der topcoaches: Mourinho vs. Guardiola. Met stip de meeste interessante confrontatie voor het komende seizoen. Beide coaches zijn gehaald voor maar één ding: het binnenhalen van de Engelse landstitel. Gaan zij deze torenhoge verwachtingen waarmaken? Met de Engelse ‘kwaliteitskranten’ zal elk akkefietje breed worden uitgemeten. Genieten dus!

En zo lopen er nog een aantal managers van wereldformaat in de Premier League rond. Wat dacht je van Jurgen Klopp (Liverpool), Antonio Conte (Chelsea) en ´good old´ Arsène Wenger (Arsenal). Stuk voor stuk markante persoonlijkheden die de competitie nog interessanter maken. Laten we ook onze ‘eigen’ Ronald Koeman niet vergeten als gevaarlijke outsider bij Everton, gebrand om zijn goede prestaties bij Southampton een vervolg te geven.

De Nederlanders
Naast Koeman zijn er dit seizoen nog een groot aantal Nederlanders in de Premier League te vinden. Zo is Georginho Wijnaldum voor maar liefst 30 miljoen naar Liverpool verkast en ging Vincent Janssen voor 22 miljoen naar Tottenham. Geen kleine bedragen en ook niet de minste clubs. Of Janssen veel gaat spelen is de vraag, hij heeft concurrentie van de immens populaire Kane. Ook Daley Blind en Memphis Depay lijken er bij Manchester United nog niet heel goed op te staan. De KNVB zal deze ontwikkelingen met interesse volgen. Dit zijn immers spelers die het geraamte (moeten) vormen voor het Nederlands elftal de komende jaren. Code Oranje dus in Zeist!

Nog een landgenoot om in de gaten te houden: Marten de Roon. Nog niet heel bekend bij het Nederlandse volk. Verhuisde deze zomer voor 14(!) miljoen van Atalanta Bergamo naar Middlesbrough en is een potentiële speler voor het Nederlands elftal.

God Zlatan
‘God’ Zlatan Ibrahimovic naar Manchester United, de meest spraakmakende transfer deze zomer. In Manchester wordt hij herenigd met zijn oude coach Mourinho, op voorhand lijkt deze combinatie een gouden zet. Toch rijzen er stiekem kleine twijfels, veel goals scoren in Frankrijk is een prestatie maar in Engeland is het niveau een stuk hoger. Zlatan kennende doet dit hem allemaal weinig. Hij zal zich koste wat kost willen bewijzen en ook in Engeland kampioen willen worden, na titels in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk. Hoogstwaarschijnlijk wordt binnenkort ook de transfer van Pogba voor 125 miljoen naar Manchester United realiteit, toch blijft Zlatan dé nieuwe attractie in de Premier League.

De kanshebbers
Op wie moet je nu je geld zetten? Volgens de bookmakers gaat de winnaar uit Manchester komen. Al zegt dit tegenwoordig niks. De nivellering heeft ook in Engeland toegeslagen. Er is dit seizoen geen duidelijke favoriet en clubs als Liverpool, Arsenal en Tottenham Hotspur kunnen zomaar kampioen worden. De transfermarkt is nog open tot en met 1 september. Gezien de absurde bedragen die er tot nu toe zijn uitgegeven, kan er nog van alles gebeuren…

Op naar het nieuwe voetbalseizoen. Cheers!

De glazen bol:
Kampioen: Manchester City
Gevaarlijke outsiders:
Liverpool, Everton
Spelers om in de gaten houden:
Henrikh Mkhitaryan (Manchester United),  Granit Xhaka (Arsenal), Marten de Roon (Middlesbrough)
Topscorer:
Zlatan (who else…)
Verrassing:
Middlesbrough
Tegenvaller:
Leicester City

Heb jij een ander gevoel over wie er met de winst vandoor zal gaan? Bij Voetbalweddenschappen vind je informatie over wedden op voetbal, online bookmakers, voorbeschouwingen en wedtips voor de eredivisie, live score, wedstrategieën en nog veel meer!