Drie dagen Barcelona inclusief voetbalwedstrijd

Een schitterende stad en één van de beste voetbalclubs in de wereld. Alleen daarom al moet een weekend naar FC Barcelona op jouw sportieve bucketlist staan. Wij geven je in dit blog een uniek inkijkje in hoe jouw reis er mogelijk uitziet, inclusief 5 tips voor het bezoeken van een wedstrijd Barcelona.

Voetbalweekend FC Barcelona

Dag 1 – Vlucht & sightseeing

Vandaag staat rood omcirkeld in jouw agenda: een weekend naar FC Barcelona. s’ Ochtends sta je vroeg op, want jouw voetbalmaat staat al om 8 uur voor de deur. Snel wat ontbijten. De bel gaat. Gelukkig was het koffertje al gepakt dus jullie vertrekken meteen naar het vliegveld. Na een relaxte vlucht van slechts 2 uur arriveren jullie in Barcelona. Ondanks dat het januari is, is de temperatuur met 15 graden nog heerlijk. Mooi begin van het weekendje! Een goedkoop taxiritje brengt jullie naar het hotel dat op slechts een aantal minuten lopen van Camp Nou ligt. Ideaal voor de wedstrijddag van morgen.

De rest van de dag staat in het teken van sightseeing. Keuze genoeg met La Rambla, het strand La Barceloneta, Park Güell en de Sagrada Familia.

Tip 1: Bezoek het strand

In Barcelona kun je verschillende stranden bezoeken, het ene strand is alleen net even leuker dan het andere. Wij raden je aan om het strand in de wijk Barceloneta te gaan, dit is het populairste strand van maar liefst vijf kilometer lang. Je kunt over de lange boulevard lopen, een hapje en een drankje doen bij verschillende strandtenten of lekker op het strand zonnebaden. Om het strand te bereiken kun je de metro pakken naar de gelijknamige metrohalte Barceloneta. Vanaf hier loop je binnen 5 minuten naar het strand.

Tip 2: Huur een fiets

Een fiets huren in Barcelona, veel Hollandser wordt het niet. De fiets is een ideale manier om in korte tijd veel van de stad te zien. Er liggen namelijk veel fietspaden in Barcelona en je kunt gemakkelijk bewegen tussen verschillende delen van de stad, tot het strand aan toe.

 

weekendje naar FC Barcelona

Dag 2 – De wedstrijd

De wekker gaat: Matchday! De topper FC Barcelona – Sevilla staat vandaag om 4 uur s’ middags op het programma. Voetbalshirt aan en gaan. In de buurt van Camp Nou merken jullie hoe ontspannen de sfeer is: supporters van FC Barcelona en Sevilla lopen gewoon door elkaar heen. Wat drankjes voor de wedstrijd en dan is het zo ver: het betreden van het magische Camp Nou. Jullie hebben door een upgrade mooie plekken op de korte zijde achter het doel. Als de spelers het veld opkomen volgt een luid gejuich en applaus. De sjaals gaan bij het clublied de lucht in, en dan begint het. FC Barcelona is beter en de wedstrijd eindigt door mooie goals van Lionel Messi in 3-0. Welkome punten voor Barça in de strijd om het landskampioenschap van Spanje en een mooie voetbalmiddag voor alle toeschouwers.

Tip 3: Uitgaan in Barcelona

Na de wedstrijd is het tijd voor een borrel. De Spanjaarden houden er wel van om in het weekend het nachtleven onveilig te maken. In Spanje is het normaal om pas laat op de avond te dineren en vervolgens een café of nachtclub op te zoeken. In Barcelona bevinden zich veel nachtclubs waar je je ‘s nachts prima kan vermaken. Een aantal nachtclubs die goed bekendstaan zijn: Sala Apolo, Razzmatazz en Marula Café. Vooral Apolo is bijzonder en leuk om te bezoeken, dit was namelijk een oud theater dat nu is omgebouwd tot één van de meeste populaire clubs in Barcelona.

voetbaltrip naar FC Barcelona

Dag 3 – Camp Nou Experience

Voordat jullie s’ middags terugvliegen, krijgen jullie nog een rondleiding door Camp Nou. Deze kon bij het online samenstellen van het weekend als extra worden toegevoegd. Na een rondleiding door de kleedkamers, langs alle prijzen van FC Barcelona en het heilige gras, is het officieel voorbij. Na een korte terugreis staan jullie weer in Nederland en wordt er nagedacht over een volgende reis: op bezoek bij Cristiano Ronaldo of toch naar Anfield Road?

Tip 4: Bezoek de experience

Met de Camp Nou Experience kom je alles te weten over de voetbalclub FC Barcelona. Tijdens een bezoek aan het museum loop je langs alle trofeeën die Barça door de jaren heen wist te winnen. Daarnaast liggen er shirts van legendarische oud-spelers als: Xavi, Puyol, Stoichkov en nog veel meer.

Tip 5: Bezoek RCD Espanyol

Wie geen genoeg kan krijgen van het voetbal kan tijdens een weekend naar Barcelona een kijkje nemen bij het stadion of een wedstrijd van RCD Espanyol. De tweede club van Barcelona heeft een behoorlijk groot stadion genaamd Estadi Cornellà-El Prat met een capaciteit van meer dan 40.000 toeschouwers. Je kan als je geluk hebt met de planning een wedstrijd bezoeken.

FC Barcelona museum

Wil je een voetbalreis maken naar FC Barcelona? Bekijk via de link hieronder ons aanbod.