In de Premier League zijn dit seizoen zeventien Nederlanders te bewonderen. Nu de competitie inmiddels iets over de helft is, wordt het tijd om een tussenstand op te maken. Hoe presteren onze landgenoten eigenlijk? We lichten er een aantal voor je uit!

Premier_League_Engeland

Cuco Martina – Southampton
Cuco wie? Waarschijnlijk gaat er bij deze naam niet gelijk een belletje rinkelen. Toch is de Nederlander met Curaçaos bloed momenteel de vaste rechtsback van Southampton. Werd vorig jaar door Koeman als breedteversterking gehaald, maar presteert boven verwachting. Zijn wereldgoal tegen Arsenal werd vorig seizoen genomineerd voor ‘Goal of the Season’. Niet verkeerd voor een speler die vier jaar geleden nog bij RKC Waalwijk onder contract stond… Tussentijds rapport: goed

Nathan Aké – Bournemouth, Chelsea
Eén van de grootste talenten op de Engelse velden. Begin dit seizoen verhuurd aan Bournemouth, maar vanwege zijn goede prestaties nu al teruggehaald door Chelsea. Manager Antonio Conte is groot fan van de Nederlander. Een moderne multifunctionele verdediger die alles in zich heeft om een vaste waarde te worden bij de Londense club. In zijn eerste wedstrijden sinds zijn terugkeer maakt hij een prima indruk, al is de concurrentie is groot. Vanwege zijn uiterlijk gekscherend ‘Baby Gullit’ genoemd. De foto spreekt voor zich…  Tussentijds rapport: uitstekend.

Aké

Vincent Janssen – Tottenham Hotspur
In de voorbeschouwing beschreven we al dat de spits het moeilijk zou krijgen bij Tottenham Hotspur. Helaas is dit ook het geval. Scoorde pas één keer in achttien wedstrijden (veelal als invaller) in de Premier League. Te weinig voor een spits van een Engelse topclub. Wat ook niet meewerkt is dat zijn concurrent Harry Kane in de vorm van zijn leven is. Zijn krediet bij manager Mauro Pochettino brokkelt langzaam af en de druk wordt alsmaar groter… Tussentijds rapport: onvoldoende.

Georgino Wijnaldum – Liverpool
Zijn topseizoen bij Newcastle United leverde hem afgelopen zomer een transfer naar Liverpool op. Maar liefst 30 miljoen betaalden The Reds voor de veelzijdige middenvelder. Inmiddels is Wijnaldum niet meer weg te denken uit het basiselftal van Jürgen Klopp. Enig puntje van kritiek is zijn scorend vermogen dit seizoen. Drie goals in 23 wedstrijden zijn te weinig voor een speler van zijn kaliber. Tussentijds rapport: goed

Wijnaldum tegen Leicester City

Ronald Koeman – Everton
Hoe zou het Nederlands Elftal ervoor staan als de KNVB destijds voor Ronald Koeman had gekozen? We zullen het nooit weten… Toch zal Koeman stiekem glimlachen. Na twee uitstekende jaren bij Southampton, maakt hij dit seizoen de overstap naar Everton. Ook hier presteert hij uitstekend als ‘best of the rest’ achter de gerenommeerde grootmachten. En wie weet zit er nog meer in. Zijn volgende doel? Trainer worden van een Catalaanse club en dan afsluiten bij het Nederlands Elftal… Hij ligt op schema. Tussentijds rapport: Uitstekend.