Wie is op dit moment de best betaalde voetballer?

De salarissen van profvoetballers liggen enorm hoog. Profvoetballer is tegenwoordig één van de best betaalde beroepen ter wereld. Maar welke voetballer verdient het meest? Je leest het hieronder in de top 6 best betaalde voetballers.

1. Lionel Messi – € 112 miljoen

nummer 1 best bestaalde voetballer messi van barcelona

Lionel Messi is de best betaalde voetballer van het seizoen 2019-20. Messi verdiende het exorbitante bedrag van maar liefst € 111 miljoen bij zijn club FC Barcelona. Het salaris van Messi is momenteel het hoogste salaris in de voetbalwereld, namelijk € 81 miljoen. De overige € 31 miljoen verdient Messi door middel van sponsorcontracten en andere extraatjes.

2. Cristiano Ronaldo – € 96 miljoen

2 best betaalde voetballer Cristiano Ronaldo Juventus

De op één na best betaalde voetballer is de Portugees Cristiano Ronaldo. De voormalig sterspeler van Real Madrid tekende deze zomer een contract bij Italiaans recordkampioen Juventus. Daar verdient hij € 57 miljoen per jaar. Ronaldo heeft een minder hoog salaris dan zijn Argentijnse concurrent, maar vult zijn verdienste aan met € 39 miljoen euro aan sponsorgelden.

3. Neymar Jr. – € 92 miljoen

Nr. 3 best betaalde voetballer Neymar

Een andere grootverdiener in het hedendaagse voetbal is Neymar. De Braziliaan is de duurste voetballer aller tijden sinds hij voor een bedrag van € 222 miljoen van FC Barcelona naar Paris Saint Germain overstapte. Naast dit extreme transferbedrag is het salaris van Neymar ook niet mis. Hij verdient namelijk € 66 miljoen per jaar. Daarnaast haalt hij een behoorlijk bedrag aan sponsorgeld binnen, namelijk € 26. Neymar is met € 92 miljoen dus de op twee na best betaalde voetballer.

4. Gareth Bale – € 31.45 miljoen

Nr. 4 best betaalde voetballer Gareth Bale

Op nummer 4 van best betaalde voetballers staat de Welshman Gareth Bale. Het salaris van Bale is weliswaar een stuk lager dan het salaris van Messi, Ronaldo en Neymar, maar de rechtsbuiten van Real Madrid mag zeker niet klagen. Bale verdient namelijk jaarlijks € 31 miljoen, het grootste gedeelte van dit bedrag bestaat uit het salaris wat hij verdient bij Real Madrid, € 26.00 miljoen. Daarnaast verdient Bale nog een aanzienlijk bedrag door sponsoring, namelijk € 5.45 miljoen.

5. Paul Pogba – € 46.82 miljoen

Nr. 5 best betaalde voetballer Paul Pogba

Paul Pogba bevindt zich in dit rijtje net achter Gareth Bale. De middenvelder verdient ongeveer € 26.82 miljoen bij Manchester United. De overige miljoenen verdient Pogba door sponsordeals met onder anderen een van de grootste sportmerken ter wereld, Adidas. Pogba heeft een 5-jarig contract met Adidas waarmee hij in totaal € 20 miljoen verdient.

6. Kylian Mbappe – € 30,5 miljoen

Best betaalde voetballer

Op nummer 6 de tweede Fransman van deze lijst. Kylian Mbappé is de ster van de toekomst en wordt daar bij Paris Saint Germain ook naar betaald. De aanvaller ontvangt jaarlijks € 26,5 miljoen en vult dat zelf aan met € 4 miljoen inkomsten uit sponsorcontracten. Met in totaal € 30,5 miljoen verdient Mbappé op 21-jarige leeftijd al een astronomisch bedrag.