Wie is op dit moment de best betaalde voetballer?

De salarissen van profvoetballers liggen enorm hoog. Profvoetballer is tegenwoordig één van de best betaalde beroepen ter wereld. Maar welke voetballer verdient het meest? Je leest het hieronder in de top 6 best betaalde voetballers.

1. Lionel Messi – $111 miljoen

nummer 1 best bestaalde voetballer messi van barcelona

Lionel Messi was de best betaalde voetballer van het seizoen 2017/2018. Messi verdiende het exorbitante bedrag van maar liefst $111 miljoen bij zijn club FC Barcelona. Het salaris van Messi is momenteel het hoogste salaris in de voetbalwereld, namelijk $84 miljoen. De overige $27 miljoen verdient Messi door middel van sponsorcontracten en andere extraatjes.

2. Cristiano Ronaldo – $108 miljoen

2 best betaalde voetballer Cristiano Ronaldo Juventus

De op één na best betaalde voetballer is de Portugees Cristiano Ronaldo. De voormalig sterspeler van Real Madrid tekende deze zomer een contract bij Italiaans recordkampioen Juventus. Gedurende 2017/2018 speelde Ronaldo echter nog in dienst van Real Madrid, hier verdiende hij in totaal zo’n $108 miljoen. Van deze $108 miljoen bestond $61 miljoen uit vast salaris en $47 miljoen uit andere inkomsten.

3. Neymar Jr. – $90 miljoen

Nr. 3 best betaalde voetballer Neymar

Een andere grootverdiener in het hedendaagse voetbal is Neymar. Momenteel speelt Neymar bij Paris Saint Germain, in 2017 kwam de Braziliaanse linksbuiten over van FC Barcelona voor 222 miljoen! Naast dit extreme transferbedrag is het salaris van Neymar ook niet mis, hij verdient namelijk $73 miljoen per jaar. Daarnaast verdient hij ook nog eens een enorm bedrag aan sponsorgelden, namelijk $17 miljoen. Neymar is met $90 miljoen dus de op twee na best betaalde voetballer.

4. Gareth Bale – $34.6 miljoen

Nr. 4 best betaalde voetballer Gareth Bale

Op nummer 4 van best betaalde voetballers staat de Welshman Gareth Bale. Het salaris van Bale is weliswaar een stuk lager dan het salaris van Messi, Ronaldo en Neymar, maar de rechtsbuiten van Real Madrid mag zeker niet klagen. Bale verdient namelijk jaarlijks $34.6 miljoen, het grootste gedeelte van dit bedrag bestaat uit het salaris wat hij verdient bij Real Madrid, $28.6 miljoen. Daarnaast verdient Bale nog een aanzienlijk bedrag door sponsoring, namelijk $6 miljoen.

5. Paul Pogba – $29.5 miljoen

Nr. 5 best betaalde voetballer Paul Pogba

Paul Pogba bevindt zich in dit rijtje net achter Gareth Bale, hij verdient ongeveer $29.5 miljoen bij Manchester United. De Fransman, die afgelopen zomer nog het WK won, heeft een vast salaris van zo’n $25 miljoen. De overige $4.5 miljoen verdient Pogba door sponsordeals met o.a, een van de grootste sportmerken ter wereld, Adidas. Pogba heeft een 5 jarig contract met Adidas waarmee hij in totaal $20 miljoen verdient.

6. Oscar – $27.4 miljoen

nr. 5 best betaalde voetballer Oscar China

Op nummer 6 is een verrassende naam te vinden, namelijk de Braziliaan Oscar. De spelmaker vertrok in 2016 van Chelsea naar China waar hij ging spelen voor Shanghai SIPG. Dat Oscar deze overstap maakt had natuurlijk maar één reden, geld. Oscar strijkt wekelijks een salaris op van ruim $500 duizend, dit komt neer op een jaarsalaris van $25 miljoen. Maar ook Oscar verdient een fors bedrag aan sponsorgeld, namelijk $4.5 miljoen. Met $27.4 miljoen is Oscar dus de laatste speler van dit lijstje best betaalde voetballers.