Op voetbalreis naar Spanje!

Een heerlijk zonnetje, wedstrijdtickets in je tas en met een koude cerveza begint de voorpret… Juist, je bent op voetbalreis in Spanje en klaar voor een mooie pot voetbal. Een voetbalreis naar Spanje is populair bij voetballiefhebbers over heel de wereld. Wat maakt het bijwonen van een wedstrijd in de Primera División zo bijzonder?

Voetbal van top niveau
De Primera División, ook wel LaLiga genoemd, is één van de beste nationale voetbalcompetities ter wereld. De competitie beschikt dan ook over een paar absolute topteams. Iedereen kent natuurlijk wel FC Barcelona en Real Madrid die door de jaren heen hebben bewezen misschien wel de meest succesvolle ploegen ter wereld te zijn. Op dit moment heeft Real Madrid de Champions League maar liefst 3 keer op rij gewonnen! Met spelers als Messi, Bale, Suarez, Modric, Griezmann, en ga zo maar door, zijn er genoeg spelers om van te genieten in de Primera División.
Griezman Celebration Atletico Madrid

Relaxte supporters en gemoedelijke sfeer
Wat bijzonder is aan de Spaanse beleving van het voetbal is de gemoedelijke sfeer die rondom het stadion hangt. Wees niet verbaasd als fans van beide clubs gewoon door elkaar heen lopen én een biertje met elkaar drinken. In veel landen niet voor te stellen, maar in Spanje de normaalste zaak van de wereld. Eigenlijk zou de sfeer in elke competitie zo moeten zijn als die in de Spaanse competitie. Een voetbalreis naar Spanje is dus ook ideaal om met je kinderen of zelfs met het hele gezin te doen.

Geweldige voetbalstadions
Spanje beschikt over een aantal iconische voetbalstadions. De meest indrukwekkende en bekende voetbalstadions in Primera División zijn waarschijnlijk het Santiago Bernabéu van Real Madrid en Camp Nou van FC Barcelona. Beide stadions zijn enorm, het Santiago Bernabéu beschikt over ruim 81.000 plaatsen en in Camp Nou passen bijna 100.000 mensen! Santiago Bernabéu en Camp Nou zijn echter niet de enige indrukwekkende stadions in Spanje. Het stadion van Atlético Madrid (Estadio Wanda Metropolitano) en het stadion van Valencia (Estadio Mestalla) zijn bijvoorbeeld ook twee ware voetbaltempels waar je als voetballiefhebber een keer geweest moet zijn!
Mestalla

Leuke stadiontours
Zoals hiervoor al is aangegeven zijn er in de Primera División voetbalclubs met fantastische voetbalstadions. Maar naast dat je er een wedstrijd kunt bezoeken kun je natuurlijk ook een stadiontour bijwonen.
Met een stadiontour kom je op alle plekken in het stadion waar de spelers dagelijks te vinden zijn en leer je alles over de historie van de club. Wanneer je een echte voetballiefhebber bent en stadiontour mag dus eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw voetbalreis naar Spanje.

Heerlijk eten
Nog een reden om op voetbalreis naar Spanje te gaan is het heerlijke eten. De Spanjaarden weten wel wat lekker eten is en ze hebben voor ieder wat wils, van lekkere vlees -en visgerechten tot kleine hapjes en fantastische toetjes. Wanneer je een liefhebber bent van vis en schelpdieren kun je bijvoorbeeld genieten van heerlijke Paella. Een ander typisch Spaans ‘gerecht’ is Tapas, dit zijn allerlei kleine hapjes met groente, vlees, kaas, vis enzovoort. Kortom, tijdens een voetbalreis naar Spanje geniet je van heerlijk eten!
paella

Mooi weer
Het is algemeen bekend dat het in Spanje een stuk beter weer is dan in Nederland. In de zomermaanden reizen jaarlijks duizenden Nederlanders af naar de Spaanse Costa, vanwege de lekkere temperatuur en vele zonuren. Maar zelfs in oktober en november kan het nog boven de 20 graden zijn in grote delen van Spanje. Dus wil jij in oktober nog aan het strand liggen? Dan is een voetbalreis naar Spanje een ideale uitje voor jou!
Strand Barcelona