Madrid voor voetballiefhebbers

Madrid is de hoofdstad van Spanje en huist twee absolute topclubs: Real Madrid en Atlético Madrid. Naast de twee voetbalclubs valt er in de stad Madrid ook enorm veel te zien en te doen. Een voetbalreis naar Madrid is dan ook een geweldige ervaring voor elke voetballiefhebber. Hieronder geven wij onze 5 tips voor een onvergetelijke voetbalreis naar Madrid.

1. Bezoek het Santiago Bernabéu
Wanneer je een voetbalreis naar Atlético Madrid maakt mag een bezoek aan het Santiago Bernabéu ook zeker niet ontbreken. Het stadion van Real Madrid is één van de meest indrukwekkende voetbalstadions ter wereld. Het Santiago Bernabéu heeft plaats voor meer dan 81.000 toeschouwers en werd gebouwd in 1947. Ook kun je ervoor kiezen om een stadiontour te doen, op deze manier kom je op alle plekken waar de wereldsterren van Real Madrid dagelijks rondlopen. Daarnaast kan je tijdens de tour ook een bezoek brengen aan het museum van Real. Een kaartje voor de stadiontour kost €18.
Categorie 6 - Estadio Santiago Bernabéu

2. Ga uit in de wijk Malasaña
De wijk Malasaña is waarschijnlijk de meest bruisende en gezellige wijk van Madrid. In de wijk liggen veel leuke restaurantjes en barretjes waar je wat kunt eten en drinken. Wie het nachtleven van Madrid wilt meemaken is in deze wijk ook aan het goede adres. Naast barretjes en restaurants zijn er namelijk ook verschillende discotheken en nachtclubs. Een populaire club in Malasaña is El Perro de la Parte de Atrás del Coche, hier kan je genieten van een drankje met vrienden.

3. Neem de kabelbaan boven Madrid
Wanneer je geen hoogtevrees hebt en je wilt Madrid graag van bovenaf zien dan is het leuk om de kabelbaan te pakken die over een deel van Madrid heen gaat. De kabelbaan passeert onder andere het grote stadspark Casa de Campo. De kabelbaan begint bij Paseo del Pintor Rosales, dit is ook de opstapplaats. De kabelbaan is makkelijk te bereiken aangezien er een metrostation vlakbij de opstapplaats ligt. Wil je in korte tijd veel van de stad zien? Dan mag een ritje met de kabelbaan dus niet ontbreken tijdens jouw voetbalreis naar Madrid!
kabelbaan Madrid

4. Bekijk één van de vele bezienswaardigheden
Madrid kent veel bezienswaardigheden, van moderne kunst tot architectonische hoogstandjes. Een plek waar je eigenlijk wel even geweest moet zijn tijdens jouw voetbalreis naar Real Madrid is het Plaza Mayor. Plaza Mayor is een historisch plein met verschillende standbeelden en horeca gelegenheden, het plein is dan ook een populaire toeristische trekpleister. Een andere bijzondere plek om te bezoeken is het paleis van Madrid, oftewel Palacio de Real Madrid. Dit is een enorm koninklijk paleis met meer dan 3.000 kamers, daarnaast is het paleis van buitenaf ook een prachtig plaatje. Cultuur snuiven is dus zeker aan te raden tijdens jouw voetbalreis naar Madrid.
Palacio Real

5. Bezoek de winkelstraat Gran Via
Nog een leuke plek om een middag door te brengen is de winkelstraat Gran Via. De winkelstraat bestaat uit veel mooie panden en heel veel winkels. Naast alle winkels zijn er ook genoeg tentjes om wat te eten en is er een theater, kortom genoeg te doen dus! De winkelstraat is gemakkelijk te bereiken met de metro.

6. Neem een kijkje in Wanda Metropolitano
Naast het Santiago Bernabéu is er in Madrid nog een prachtig voetbalstadion namelijk het Wanda Metropolitano. Het Wanda Metropolitano is sinds vorig seizoen het stadion van Atlético Madrid. Los Colchoneros, zoals Atlético Madrid ook wel wordt genoemd, verhuisde in het seizoen 2017/2018 naar het stadion. Het stadion heeft een capaciteit van meer dan 67.000 plaatsen en bestaat sinds 1994. Het is ook mogelijk om een tour te doen door het stadion, een kaartje voor de tour kost €16.
Wanda Metropolitano