Het speelschema voor het nieuwe La Liga-seizoen is bekend. Het wordt weer een seizoen vol memorabele wedstrijden, briljante dribbels en kiezelharde tackles. Precies zoals we gewend zijn van het Spaanse topvoetbal. Heb je nog meer redenen nodig om dit seizoen een Spaanse topwedstrijd te bezoeken? Hier zijn er 5.

1. Messi, natuurlijk

Lionel Messi. Waar zal ik eens beginnen. Misschien wel de beste voetballer aller tijden, maar in ieder geval van dit moment. De levende legende, die zijn goals en dribbels maakt voor FC Barcelona, is een unieke voetballer. Zoals je opa ooit Johan Cruijff in het echt zag, zo moet jij ooit Messi gezien hebben.

De eerste wedstrijd van Messi is op 26/8 tegen Real Betis. Hij zal ongetwijfeld weer zijn kunsten laten zien in het Camp Nou. Daar gaan 99.354 nieuwsgierige fans de kleine balvirtuoos aanschouwen. Jij kan er een van zijn.

lionel-messi-in-bernabue la liga

2. Het heerlijke, warme klimaat

Niet alleen is het voetbal uit Spanje top, ook het klimaat is om van te genieten. In augustus, de maand waarin het seizoen begint, is de gemiddelde temperatuur rond de 23 graden. Een aangename temperatuur om in het stadion te zitten, dus.

Ontspannen aan de voetbalwedstrijd beginnen? Ga dan ’s ochtends of ‘s middags naar Barceloneta. Op dit strand, op 15 minuten lopen van de metro, laad je energie op voordat de wedstrijd begint. Je kan er ook een verfrissende duik in de zee nemen. Die is in augustus het warmst van heel het jaar: een aangename 26 graden.

3. Trillende stadions

De bloedfanatieke Spaanse supporters laten met hun passie de stadions trillen. Geklap, geschreeuw en gezang van de supporters zorgen ervoor dat ze ver buiten het stadion nog te horen zijn. Dat is wat je kan verwachten als je een van de vele derby’s bezoekt die Spaanse competitie rijk is. Een derby als El Clasíco, Derbi Madrileño of de Derbi Barceloní zijn unieke ervaringen die je voor altijd bijblijven.

De twee grootste derby’s van Spanje boek je bij ons:

  • Derbi Madrileño – 29/9/2019
  • El Clasíco – 27/10/2019

La liga club Real-Madrid-supporters

4. De klassieker der klassiekers

Je hebt de Sagrada Familia. Het Dali Museum. Je hebt het uitgaansleven in Ibiza. De wandelingen door de Pyreneeën. Maar er is iets wat groter is dan alle toeristentrekkers in heel Spanje bij elkaar: El Clasíco. De grootste derby ter wereld is een voetbalgevecht met een politieke lading: Catalonië tegen Spanje.

Of het nou een Champions League-finale of een oefenwedstrijd is, El Clasíco staat garant voor goals, vechtlust, strijd en spektakel.