Klopp is een bijzondere man, daar zijn we het allemaal over eens. Je houdt van hem, of je vindt hem helemaal niks. Toch kan niemand ontkennen dat hij één van de beste trainers van het moment is. Hij is niet voor niets zo geliefd in Engeland. En toch zien we ook dat steeds meer Nederlanders Klopp willen zien. We boeken namelijk massaal voetbalreizen richting Liverpool.

5 redenen waarom Jürgen Klopp zo geliefd is in Liverpool

Sinds het eerste volledige seizoen van Klopp, het seizoen van 16/17, is het aantal voetbalreizen naar de Noord-Engelse stad gestegen met maar liefst 254% gestegen. Dat komt onder andere door de komst van Nederlandse spelers, maar ook door Klopp. De Duitse trainer zit in de harten van alles en iedereen wat Liverpool is.

Dit zijn 5 redenen waarom de Duitse wondertrainer zo geliefd is.

1. Hij heeft bijzonder veel humor

Klopp is één van de grappigste mensen ter wereld. Tenminste, als we verschillende spelers, journalisten en staff-leden moeten geloven. Een van zijn meest memorabele momenten was in 2018. Liverpool schopte het tot de Champions League finale van dat seizoen, waar ze het gingen uitvechten met Real Madrid.

Een serieus iets, zou je denken. Niet voor Klopp. Tuurlijk wist hij wat voor een wedstrijd hem te wachten stond, maar hij wilde zijn spelers in een goede stemming krijgen. Met een gladgestreken gezicht kwam hij de kleedkamer binnen. Hij deed zijn ding, en begon aan z’n wedstrijdbespreking.

De spelers keken raar op toen hij zijn shirt omhoog deed.

Klopp had een onderbroek van Cristiano Ronaldo aangetrokken, en ging rustig door met zijn bespreking. De spelers kwamen niet meer bij van het lachen. Hij heeft nog veel meer van dit soort grappige momenten gehad, maar dit is een van de beste.

jurgen klopp in cristiano ronaldo onderbroek

2. Hij is een tactisch genie

Naast z’n charisma weet Klopp ook nog eens waar hij het over heeft. Geïnspireerd door trainers als Arrigo Sacchi en Wolfgang Frank, bracht hij Gegenpressing naar Engeland. Liverpool speelt nu ‘heavy metal football’, zoals het in de Premier League genoemd wordt. Alle veldspelers zetten volle bak druk, zodat de tegenstander fouten gaat maken. Met het wondertrio Mané, Firmino en Salah in de aanval spelen ze de ene na de andere tegenstander zoek.

3. Hij is als je favoriete oom

De Liverpool-spelers rennen na een goal naar Klopp, net zoals een klein kind naar zijn vader rent als hij thuiskomt van werk. Een teken dat de spelers door het vuur gaan voor Jürgen. Bijna elke persconferentie wordt er gevraagd hoe de relatie is tussen de selectie, en de trainer. En elke keer krijgen we het zelfde antwoord te horen: geweldig. De spelers houden van Klopp, en Klopp houdt van zijn spelers. Ze blijven hoor hem vechten, ook als ze niet meer kunnen.

jurgen klopp lachend op het traningsveld

4. Hij weet de juiste snaar te raken

Het is niet altijd lachen, gieren en brullen. Zo nu en dan moet je de spelers raken. Ook hier is Klopp een meester in. In het seizoen van 15/16 speelde hij tegen zijn oude club Borussia Dortmund. Liverpool stond, in Anfield, in de rust 0-2 achter. De ene coach gaat schelden, de andere zegt niks. Klopp pakt het anders aan. Hij legde uit wat er mis ging, en begon vervolgens over een bepaalde voetbalavond in Istanbul. Precies, de comeback in de Champions League finale tegen AC Milan. Hij wilde dat de spelers zorgden voor nog zo’n avond. Een avond die ze aan hun kinderen, en kleinkinderen konden vertellen. En dat is precies wat er gebeurde. Liverpool won in blessuretijd, en ging door naar de finale.

5. Hij begrijpt hoe voetbalemoties werken

“De emoties die je voelt wanneer je net een wedstrijd hebt gewonnen is niet iets wat je kan kopen. Het is een uniek gevoel. En om de waarde van dat gevoel niet te verliezen, moet je af en toe een wedstrijd verliezen.” Dat is wat Klopp zei, over de emoties die loskomen tijdens een gewonnen voetbalwedstrijd. Daar heeft hij natuurlijk helemaal gelijk. Nagelbijtend, vol kippenvel of met het handen in het haar: het spelletje kan gekke dingen met ons mensen doen. Klopp is een voetballiefhebber in trainingspak.

liverpool zingt you'll never walk alone na de 4-0 op fc barcelona

Liverpool live zien?

Dan boek je ook een voetbalreis naar deze prachtige club. Je gaat dan een lang weekend op voetbalreis, je gaat naar Anfield en je gaat spelers als Salah, Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum live in actie zien.

Boek hier eenvoudig en voordelig je voetbalreis naar Liverpool >