Goedkoop op voetbalreis?

Wij geven je 10 tips om jouw voetbalreis zo goedkoop mogelijk te maken!

Ben je een groot voetbalfan maar zit je even krap bij kas? Geen zorgen, zelfs met een klein budget kun je een geweldige voetbalreis naar jouw favoriete voetbalclub maken!
Wij geven je hieronder 10 tips om een goedkope voetbalreis te maken:

1. Koop een goedkoop wedstrijdticket
Wanneer je een wedstrijdticket koopt voor de tweede of derde ring bespaar je jezelf een behoorlijke smak geld. Een ticket op de eerste ring of vlak aan het veld is vaak een stuk duurder dan een ticket op de tweede ring. En op de tweede ring zitten betekent zeker niet dat je slecht zicht hebt, je zit weliswaar verder van de spelers af maar je kunt het spel juist vaak goed volgen vanaf de tweede ring.

2. Ga voor een goedkoop vliegticket
Het vliegticket is waarschijnlijk het duurste onderdeel van jouw voetbalreis. Je kunt dan ook veel besparen op je vliegticket. De meeste mensen besluiten om vanaf Amsterdam te vliegen, dit zijn echter vaak de duurste vluchten. Wanneer je goedkoop wilt vliegen kun je er beter voor kiezen om vanaf Eindhoven of zelfs vanaf Brussel (Brussels Airport, Brussel Charleroi) te vliegen.
Goedkoop op voetbalreis 1: Ryanair

3. Kies een goedkoop hotel
Er zijn veel ‘goedkope’ hotels waarin je prima kan overnachten. Veel van de goedkopere hotels zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien. Daarnaast duurt een voetbalreis meestal 2 of 3 dagen en breng je weinig tijd door in je hotel. Wanneer je goedkoop op voetbalreis wilt raden wij dus aan om niet het meest luxueuze hotel te kiezen.

4. Vermijdt derby’s en toppers
Natuurlijk is het geweldig om een wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid te bezoeken. Jammer genoeg zijn dit ook de duurste wedstrijden om te bezoeken. Als je jouw favoriete club wilt bezoeken tegen een lagere prijs probeer dan de derby’s en toppers te vermijden en bezoek een wedstrijd tegen een iets mindere opponent. Een wedstrijd tussen Barcelona en Malaga is bijvoorbeeld een stuk goedkoper en nog steeds een fantastische ervaring!
Goedkoop op voetbalreis 2: Barcelona

5. Bezoek een doordeweekse wedstrijd
Wanneer je niet fulltime werkt of wanneer je nog student bent is het zeker aan te raden om een doordeweekse wedstrijd te boeken. De tickets voor de wedstrijden die in het weekend plaatsvinden zijn namelijk een stuk hoger dan de wedstrijden die doordeweeks worden gespeeld. Wanneer je de tijd hebt is het dus zeker aan te raden om een voetbalreis op een doordeweekse dag te plannen.

6. Zoek een voetbalreis met een actiecode of aanbieding
Elke maand biedt Equipo Voetbalreizen een aantal wedstrijden aan met een actiecode of aanbieding, wanneer je één van deze wedstrijden boekt bespaar je jezelf al snel €50 euro. Houdt onze actiepagina dus goed in de gaten!
Goedkoop op voetbalreis 3: aanbiedingen

7. Boek een voetbalreis buiten de vakantietijd
Zodra de vakanties beginnen schieten de prijzen van vliegtickets omhoog. Omdat veel mensen met het vliegtuig op vakantie gaan naar zonnige oorden zoals bijvoorbeeld Valencia en Barcelona. Daarom is het verstandig om een voetbalreis buiten het hoogseizoen te boeken.

8. Ga op voetbalreis naar een metropool
Er vertrekken veel meer vluchten naar steden als Londen en Parijs dan naar kleinere Europese steden. Een vliegticket naar Londen (bijvoorbeeld) zal daarom vaak ook veel goedkoper zijn dan een vliegticket naar Turijn. Het is dus voordeliger om een voetbalreis naar Arsenal of Chelsea te maken dan een voetbalreis naar Juventus.
Goedkoop op voetbalreis 4: plaatsnamen

9. Maak een voetbalreis dichterbij huis
Als je een voetbalreis naar Duitsland boekt is het vaak niet nodig om te vliegen, je kunt de reis namelijk gewoon met de auto maken. Het kost je bijvoorbeeld hooguit 3 uur om van Nederland naar Dortmund te rijden. Wanneer je een kleiner budget hebt is een voetbalreis naar Dortmund of een andere Duitse clubs dus ideaal.

10. Boek vroeg
Als je er vroeg bij bent met het boeken van jouw voetbalreis betaal je meestal een stuk minder. De prijzen van vliegtickets stijgen namelijk naarmate de datum van de vlucht dichterbij komt. Wanneer je ver van te voeren jouw voetbalreis alvast boekt betaal je dus aanzienlijk minder dan wanneer je dit last minute doet.