Inmiddels is het speelschema voor het aankomende La Liga-seizoen bekend. Het wordt ongetwijfeld weer een seizoen vol memorabele wedstrijden, briljante dribbels en kiezelharde tackles. Precies zoals we gewend zijn van het Spaanse topvoetbal.

Wel is er iets wat komend seizoen bijzonderder maakt dan alle andere: Frenkie de Jong. De 22-jarige middenvelder uit Arkel gaat ergens de komende maanden debuteren in het eerste van FC Barcelona. En dat mag je écht niet missen. Over een nuchter, Nederlands natuurtalent dat geboren is voor de Catalaanse grootmacht.

Het jochie met de bal onder zijn arm

Frenkie staat bekend om zijn aanstekelijke lach. De lach die hij altijd heeft als hij met een bal op het voetbalveld loopt. Of dat nou in het Bernabéu is, of in De Vijverberg bij De Graafschap. Hij is verliefd op voetbal, net als wij. Naast het feit dat het een sympathieke jongen is, is het een geweldige voetballer.

Hij verzond in het afgelopen Champions League-seizoen 804 passes, waar er 711 van aankwamen. Dat is 89%. Een ongekend hoog percentage, en dat op het hoogste niveau. Daarnaast stuurde hij wereldvoetballers als Modríc het bos in. Dat kan alleen als je een hele grote gaat worden. Een speler die je een keer in het echt gezien moet hebben.

Nederlandse trots en een buitenaardse voetballer

FC Barcelona is altijd al een club geweest met bijzondere, Nederlandse voetballers. Van Koeman en Cruijff, tot aan Xavi en Iniesta. Maar er spant er een de kroon: Lionel Messi. Als voetbalfan weet jij precies wat de kleine Argentijn kan, dus daar gaan we het niet verder over hebben. Wel over een nieuw voetbal-duo: Lionel en Frenkie. Dat klinkt al goed, maar gaat nog veel beter voetballen.

Hoe mooi zou het zijn als je erbij bent als Frenkie de Jong, Messi wegstuurt met een geniale pass. De jonge Nederlander die de buitenaardse voetballer assisteert tijdens een van zijn welbekende dribbels. Dat Frenkie weer eens wegdraait bij Modríc tijdens een Clasicó, onder luid applaus van een stampvol Camp Nou. Ergens op een warme, nazomerse avond in Barcelona.

Frenkie-de-Jong-tijdens-een-wedstrijd-in-het-Nederlands-elftal-Equipo-Voetbalreizen.

Equipo Voetbalreizen brengt je naar Camp Nou

Boek een verzorgde voetbalreis naar FC Barcelona, en maak het debuut van Frenkie de Jong mee. Zie hem samen met Messi en andere sterren in actie. Als je er toch bent: geniet van alles wat Barcelona te bieden heeft. Van zon, zee en strand tot sangria en tapas. Je komt thuis met een berg aan mooie herinneringen: het debuut van Frenkie. Tiki-taka. Messi en zijn voetbalkunsten. En dat alles voor een betaalbare prijs. De eerste thuiswedstrijd is op 24/08 tegen Real Betis. Zal Frenkie dan zijn debuut maken? Wie weet.

Jij kan er bij zijn. Wil je er bij zijn? Stel dan snel je voetbalreis naar Frenkie en Messi samen. Als officiële partner van FC Barcelona garanderen we je een voetbalreis die je altijd bijblijft.