Champions League Loting: Ajax treft Juventus

De loting van de Champions League was op 15 maart en het speelschema van de Champions League kwartfinales is bekend!

Bekijk het Champions League programma voor de kwartfinales, en boek één van onze voetbalreizen Champions League via Equipo Voetbalreizen!

Ajax vs Juventus

Ajax treft het Juventus van sterspeler Cristiano Ronaldo in de kwartfinales van de Champions League. Op woensdag 10 april ontvangt Ajax de club uit Turijn in de Johan Cruijff Arena. Een kleine week later, op dinsdag 16 april, staat de return op het programma.  

Natuurlijk keek iedereen uit naar de loting, nadat Ajax op 5 maart in Madrid met maar liefst 4-1 van de Koninklijke won. Real Madrid, dat de laatste drie keer achtereen de Cup met de grote oren omhoog mocht houden, won het uitduel in de Johan Cruijff Arena nipt met 1-2. Ajax had het betere van het spel, maar slaagde er niet in om de kansen uit te drukken in doelpunten. Real Madrid was vele malen effectiever en had aan een aantal kansen genoeg om er twee te scoren. Twee uitdoelpunten dus voor Madrid waardoor de return, ondanks een gele kaart voor Sergio Ramos, een lastige klus leek te worden voor Ajax.

Kwakkelend Madrid

In de weken voor de return was het rumoerig bij Real Madrid. De ploeg verloor onder coach Santiago Solari zowel in de Copa del Rey als in de Competitie van aartsrivaal FC Barcelona. Ook verloor Madrid in het eigen Santiago Bernabeu verassend van Girona: 1-2. Dit alles ten gunste van Ajax.

Ajax won daarentegen alle wedstrijden in aanloop naar de clash met Madrid. Zo won Ajax onder andere in de halve finale van de KNVB Beker met 0-3 van Feyenoord. Met een goed gevoel , en wetende dat Sergio Ramos niet zou spelen, reisde Ajax af naar de hoofdstad van Spanje en gebeurde hetgeen waar maar weinig mensen rekening mee hadden gehouden. Door die overwinning voegde Ajax zich bij de laatste acht van het miljardenbal.

Welke clubs plaatsten zich nog meer voor de Kwartfinales van de Champions League?

Woensdagavond werd bekend welke acht ploegen zich hebben geplaatst voor de kwartfinales Champions League. FC Porto won over twee duels van AS Roma, Manchester United knokte zich voorbij Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur won uit én thuis van Borussia Dortmund. Manchester City had geen enkele moeite met Schalke 04 en ook Juventus plaatste zich voor de kwartfinale. Na een 2-0 nederlaag in de eerste ontmoeting met Atlético Madrid, loodste Cristiano Ronaldo de kampioen van Italië met een hattrick naar een plek bij de laatste acht.

FC Barcelona was in eigen stadion met 5-1 te sterk voor Olympique Lyon en dat was na de 0-0 in Frankrijk ruim voldoende. Liverpool trok aan het langste eind in de uitwedstrijd tegen Bayern München. Na een 0-0 in eigen huis versloeg de ploeg van Jürgen Klopp Bayern München met 1-3. Daarmee zijn alle kwartfinalisten van de Champions League bekend, en nu, na de loting, dus ook het resterende Champions League Programma.

Geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League:

  • Ajax
  • FC Porto
  • FC Barcelona
  • Juventus
  • Liverpool
  • Manchester United
  • Manchester City
  • Tottenham Hotspur

Programma Champions League kwartfinales 

Ajax gaat het dus opnemen tegen Juventus, op voorhand een zware klus voor de Amsterdammers. Zie hieronder het gehele programma van de kwartfinales in de Champions League.

Wil jij bij één van deze wedstrijden zijn? Dat kan! Bekijk het volledige programma van de kwartfinales in de Champions League, en boek de ultieme Champions League voetbalreis!