Barcelona voor voetballiefhebbers

Het is toch voor iedere voetbalfan een droom om eens een voetbalreis naar Barcelona te maken? FC Barcelona is misschien wel de grootste voetbalclub ter wereld. Jaarlijks reizen duizenden voetballiefhebbers af naar Barcelona om een voetbalwedstrijd in Camp Nou mee te maken. Maar naast het bezoeken van de voetbalclub FC Barcelona is er in Barcelona nog veel meer te doen en te zien. Hieronder geven wij 5 tips om een geweldige voetbalreis naar Barcelona te beleven!

1. Doe de ‘Camp Nou Experience’
Met de Camp Nou Experience kom je alles te weten over de voetbalclub FC Barcelona. De Camp Nou Experience bestaat uit een stadiontour en een bezoek aan het museum. Tijdens de stadiontour kom je op bijna alle plekken in het stadion, zo kun je door de catacomben lopen en de ruimte zien die speciaal ter ere van Messi is gemaakt. Tijdens een bezoek aan het museum loop je langs alle trofeeën die Barça door de jaren heen wist te winnen. Daarnaast liggen er shirts van legendarische oud-spelers als: Xavi, Puyol, Stoichkov en nog veel meer. Als je een groot Barça-fan bent mag de Camp Nou Experience dus zeker niet ontbreken tijdens jouw voetbalreis naar Barcelona!
Barcelona museum

2. Ga naar het strand
In Barcelona kun je verschillende stranden bezoeken, het ene strand is alleen net even leuker dan het andere. Wij raden je aan om het strand in de wijk Barceloneta te gaan. Barceloneta heeft een 5 kilometer lang strand, dit is waarschijnlijk het populairste strand van Barcelona. Er is voor toeristen dan ook het meeste te doen op dit strand, je kunt over de lange boulevard lopen, een hapje en een drankje doen bij verschillende strandtenten of lekker op het strand zonnebaden. Om het strand te bereiken kun je de metro pakken naar de gelijknamige metrohalte Barceloneta, vanaf hier loop je binnen 5 minuten naar het strand.
Strand Barcelona

3. Uitgaan in Barcelona
De Spanjaarden houden er wel van om in het weekend het nachtleven onveilig te maken. In Spanje is het normaal om pas laat op de avond te dineren en vervolgens een café of nachtclub op te zoeken. In Barcelona bevinden zich veel nachtclubs waar je jezelf ’s nachts prima kan vermaken. Een aantal nachtclubs die goed bekendstaan zijn: Sala Apolo, Razzmatazz en Marula Café. Vooral Sala Polo is bijzonder en leuk om te bezoeken, dit was namelijk een oud theater dat nu is omgebouwd tot één van de meeste populaire clubs in Barcelona. Dus houd je van een drankje? Dan moet je tijdens jouw voetbalreis naar Barcelona zeker het nachtleven meemaken.
nachtclub Barcelona

4. Huur een fiets
Een fiets huren in Barcelona, veel Hollandser wordt het niet. De fiets is echter wel een ideale manier om in korte tijd veel van de stad te zien. Er liggen namelijk veel fietspaden in Barcelona zo kun je jezelf dus gemakkelijk verplaatsen tussen verschillende delen van de stad, super handig tijdens jouw 2-of 3-daagse voetbalreis. Ook kun je langs het strand fietsen, zo heb je een prachtig uitzicht terwijl je onderweg bent naar je volgende bestemming!

5. Neem een kijkje bij Espanyol
Wie geen genoeg kan krijgen van het voetbal kan tijdens een voetbalreis naar Barcelona een kijkje nemen bij de tweede voetbalclub van Barcelona, RCD Espanyol. Wie denkt dat Espanyol een klein clubje is heeft het mis, dit is meteen al te zien aan het behoorlijk grote stadion genaamd Estadi Cornellà-El Prat. Het stadion heeft een capaciteit van meer dan 40.000 toeschouwers. Wanneer je de tijd hebt kun je dus nog een wedstrijd bekijken bij Espanyol, mocht dat niet lukken kun je altijd nog de stadiontour doen. Tijdens de stadiontour krijg je alle faciliteiten te zien en mag je de kleedkamer van de spelers bezoeken. Een kaartje kost €15 euro voor volwassenen.
Espanyol