De snelle dribbels van Vinícius en de scherpe tackles van Sergio Ramos werden tijdens Real Madrid – Manchester City aandachtig bekeken door Anouk Hoogendijk. De oud-voetbalster van onder meer Ajax en Arsenal zat samen met haar vader op de eerste rij in Estadio Santiago Bernabéu en ging helemaal op in de wedstrijd.

“Het spel ging een stuk sneller dan in Nederland”, geeft Hoogendijk aan. “Mijn vader en ik gaan vaak wedstrijden kijken in de Eredivisie, bijvoorbeeld bij mijn oude clubs Ajax of FC Utrecht. Maar het voetbal en de sfeer zijn anders dan in het buitenland. We waren nog niet samen naar een buitenlandse wedstrijd geweest. Het was echt een topervaring.” De keuze om via Equipo Voetbalreizen naar Madrid te gaan was snel gemaakt. “We konden onze reis samenstellen zoals we zelf wilden. We wilden graag naar een van de topclubs in Spanje, omdat je daar alles hebt: goed voetbal, lekker eten en mooi weer. Alle ingrediënten voor een mooie trip.”

Anouk Hoogendijk

Op het terras tussen de City-fans

Hoogendijk en haar vader vertrokken op de ochtend van de wedstrijd en keerden de dag erna terug, maar het voelt alsof ze een lange vakantie hebben gehad. “Het zijn maar twee dagen, maar je doet enorm veel. Reizen, de stad bekijken en natuurlijk de wedstrijd bezoeken. Het is bijzonder dat je in twee dagen heen en weer kan om Real Madrid te zien spelen.”

Aangekomen in Madrid brachten Hoogendijk en haar vader de eerste momenten door op Plaza Mayor, waar ze op een zonovergoten terras lunchten. Ze kwamen tussen de fans van Manchester City terecht, die zich al drinkend en zingend voorbereidden op de wedstrijd. “Die maakten er ’s middags al een feestje van. Ze waren heel gezellig en knoopten gesprekjes met ons aan. Wij zeiden natuurlijk dat we ook voor City waren, al waren we neutraal.”

Fans Real Madrid

Spaans temperament bij het publiek

Ook in het stadion was de stemming uitbundig. Anouk en haar vader zaten vlakbij het veld en naast een sfeervak, waar de Madrid-fans veel lawaai maakten. “De supporters waren non-stop aan het zingen en reageerden constant op wat er op het veld gebeurde. Als de scheids een vrije trap gaf, stond iedereen op en riepen ze van alles. Dat temperament zit er nou eenmaal in. Maar niet op een vervelende manier, iedereen was heel aardig tegen ons.”

De spanning steeg gedurende de wedstrijd. Na een 0-0 ruststand kwam het in de tweede helft echt los. Manchester City ging met de winst aan de haal door doelpunten van Gabriel Jesus en Kevin de Bruyne. Van het gezang van de Madrid-fans bleef weinig over. “Bij de tegengoals was iedereen doodstil. Je kon een speld horen vallen. Zo’n groot stadion helemaal stil, dat had ik nog nooit meegemaakt.”

Real Madrid - Manchester City

Quality time tussen vader en dochter

Tijdens de wedstrijd volgden Hoogendijk en haar vader het spel met hoge concentratie. Voor deze ervaring waren ze naar Madrid gekomen. Maar niet alleen het voetbal maakte dat ze er zo van genoten. De momenten dat ze onderweg waren of op een terrasje zaten, waren de momenten voor goede gesprekken. “Het was quality time tussen vader en dochter. Je bent de hele dag samen en hebt veel tijd om met elkaar te praten. Mijn vader heeft heel mijn carrière gevolgd en hij mist het om bij mijn wedstrijden te kijken. Samen met mijn moeder is hij mijn grootste fan. Het blijft leuk om samen het voetbal mee te maken. Op deze herinnering zullen we met veel plezier terugkijken.”

Anouk Hoogendijk en vader

Ook een wedstrijd van Real Madrid bijwonen? Houd onze website in de gaten voor de beste aanbiedingen.