6 redenen om een wedstrijd in Rome te bezoeken!

Het prachtige Stadio Olimpico, twee traditierijke voetbalclubs en de stad waar zelfs de Keizer van Rome nog voetbalt. Dit alles vind je in Rome, de (voetbal)hoofdstad van Italië. Tel hierbij de passie en emotie van de Italianen op én je hebt alle ingrediënten voor een geslaagd voetbalweekend. Wij geven je zes redenen om op voetbalreis naar Rome te gaan!

Colosseum Rome en EasyJet vliegtuig

1. De Derby della Capitale

Deze twee traditierijke voetbalclubs zijn natuurlijk AS Roma en SS Lazio. Clubs met een rijke historie en fanatieke achterban. Beide Romeinse clubs zijn elk seizoen goed voor een plek in de Italiaanse (sub)top. De clash tussen beide teams is één van de meest beladen en emotionele derby’s in Europa. Een must voor de voetballiefhebber!

2. Onze Nederlandse Romeinen

Ook in Rome vind je een aantal Nederlandse voetballers. Kevin Strootman is de steunpilaar op het middenveld van AS Roma en immens populair bij de tifosi. Bij SS Lazio vormt Stefan de Vrij dit seizoen geregeld het hart van de defensie. Steun vanuit Nederland op de tribune is altijd welkom!

3. Stadio Olimpico

De Romeinse ploegen hebben allebei als thuisbasis het prachtige Stadio Olimpico. Een voetbalreis naar Rome neemt je mee terug in de tijd… Het stadion werd gebouwd in opdracht van Mussolini om de Olympische Spelen in Rome te organiseren. In 1960 werd dit realiteit en vond de openings- en sluitingsceremonie hier plaats. Voor het WK in 1990 is het stadion grondig gerenoveerd en sindsdien biedt het plaats aan ruim 72.000 toeschouwers. Een prachtig voetbaltheater.

4. De Keizer van Rome

Wie aan een voetbalreis naar Rome denkt, ontkomt niet aan de Keizer van Rome. Francesco Totti is een god in deze stad. Inmiddels is hij gestopt, maar zit hij nog geregeld op de tribune. Deze held wordt nog steeds op handen gedragen door de Roma Fans!

5. Daniele De Rossi

Over clubliefde gesproken… Ook Daniele de Rossi is niet weg te denken bij AS Roma. Hij is samen met Francesco Totti goed voor meer dan 40 seizoenen profvoetbal bij de club! Een unicum in de hedendaagse voetbalwereld. Met 110 interlands is De Rossi ook in heel Italië een grote naam.

6. Een geweldige stad voor een stedentrip

Buiten het voetbal is Rome ook gewoon een prachtige stad. De vele historische bezienswaardigheden maakt de stad populair voor een stedentrip. Ook op culinair gebied kom je met de pizza’s, pasta’s en vele wijnen niks tekort. En voetbalgek als de Italianen zijn, kun je vast in genoeg cafés een wedstrijdje kijken…

Bekijk alle wedstrijden in Italië!