Waarom moet jij zo snel mogelijk op voetbalreis naar Londen?

Een voetbalreis naar Londen, welke voetballiefhebber droomt er niet van? Bij een bezoek aan Londen ontkom je niet aan een potje voetbal. Londen is maar liefst veertien profclubs rijk, waarvan er zes in de Premier League spelen. Waarom je op voetbalreis naar Londen moet? We zetten het voor je op een rijtje!

1. De voetbalhoofdstad van Europa
Met veertien professionele voetbalclubs mag Londen zich met recht dé voetbalhoofdstad van Europa noemen. En misschien wel van de wereld. De stad ademt voetbal en kent veel traditierijke voetbalclubs. In de Premier League wordt de voetbalhoofdstad vertegenwoordigd door; Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham Hotspur, West Ham United en sinds dit seizoen Fulham. Stuk voor stuk clubs met een rijke historie die het bezoeken meer dan waard zijn!

2. Neem een kijkje in de Championship
Ook een divisie lager vind je drie mooie Londense clubs; BrentfordQueens Park Rangers en Millwall. Wist je dat het stadion van Brentford in elke hoek een traditionele Engelse pub heeft? En wist je dat Millwall misschien wel de meest fanatieke supporters van Engeland heeft?  Genoeg redenen dus om ook een wedstrijd in de Championship mee te pakken!

3. Bezoek het magische Wembley
De WK winst van Engeland in 1966, de vrije trap van Ronald Koeman in 1992 en de ‘Golden Goal’ van Oliver Bierhoff in 1996. Wembley kent vele magische momenten in haar rijke geschiedenis. De voetbaltempel is voor velen een van de meest legendarische en mooiste stadions ter wereld. De stadiontour is dan ook een must voor iedere voetballiefhebber.
Wembley_Stadium_zitplaatsen_categorie_2

4. Combineer verschillende wedstrijden
Ben je van plan om op voetbalreis naar Londen te gaan? Kijk dan ook zeker of je een aantal wedstrijden kunt combineren. Door de vele clubs kent de stad ook een aantal spraakmakende derby’s. Denk bijvoorbeeld aan de ‘North London Derby’ tussen Arsenal en Tottenham Hotspur. Wist je dat de stadions van Chelsea en Fulham maar twee kilometer van elkaar vandaag liggen? In de ochtend een rondleiding door Stamford Bridge en ’s middags een wedstrijdje Fulham kijken, het kan allemaal!

5. Unieke voetbalsfeer in Londen
De sfeer tijdens wedstrijddagen in de Londense voetbalwijken is ongekend. Voor veel fans komt voetbal op nummer één. De liefde voor de club is niet te beschrijven. Kiezen tussen je club of je vrouw? Dat is een retorische vraag. Dit voetbalvirus waait door de stad en schijnt nogal aanstekelijk te zijn. We hebben je gewaarschuwd…

5 Bonustips:

1. Bezoek een wedstrijd op Boxing Day
Naar het voetbal gaan met kerst is een echte Engelse traditie. De Engelsen gaan massaal naar wedstrijden van hun favoriete clubs voordat ze aan het kerstmaal beginnen. De wedstrijden op Boxing Day zijn vaak spectaculaire, ooit won Londense club Fulham 10-1 van Ipswich. Dit jaar kun je op Boxing Day de wedstrijden Fulham – Wolves en Tottenham – Bournemouth bezoeken!
Boxing Day

2. Proef de Engelse voetbalsfeer in een traditionele pub
Bijna alle Engelse voetbalfans gaan op ‘matchday’, voordat hun favoriete club aftrapt, even een pint drinken in een pub in de buurt van het stadion. Het feestje dat voorafgaand aan de wedstrijd in de pubs wordt gebouwd is minimaal even gezellig als de sfeer in het stadion tijdens de wedstrijd, ook kun je gelijk oefenen op de liedjes die in het stadion gezongen gaan worden!

3. Ga naar leuke bezienswaardigheden en tours
In een wereldstad als Londen kun je veel bezienswaardigheden bezoeken of tours bijwonen. Je zult je nooit vervelen, zowel voor als na de wedstrijd zijn er genoeg dingen te beleven in Londen. Je kunt bijvoorbeeld een stadiontour doen bij één van de grote Londense clubs en een kijkje nemen in hun (vaak) rijke historie. Ook kun je cultuur snuiven door naar Buckingham Palace te gaan of een kijkje te nemen in Tower Bridge.
Tower_Bridge_Londen

4. Beleef het bruisende uitgaansleven
Londen is overdag een drukke en bruisende stad, maar ’s nachts is er minimaal evenveel te beleven in Londen. De vele clubs en bars zorgen ervoor dat je geweldig een avondje kunt gaan stappen in Londen. Je kunt in Londen een avond beleven om nooit te vergeten!

5. Het is dicht bij huis, ga een weekend!
Met de trein, boot of het vliegtuig ben je binnen enkele uren in Londen. Kun je geen vakantiedagen meer opnemen maar wil je toch even weg? Je kunt met gemak een weekendje weg voor een voetbalreis naar Londen!